Kendi Yemeyip Yavrularina Yiyecek Götüren Anne Kediye Kasap Sefkati

Bayburt’ta bir kasap dükkaninda kasap olarak çalisan Murat Çinar isimli vatandas, sokak hayvanlarina göz gibi bakiyor. Her gün sabahin erken saatlerinde dükkana gelen kediler Çinar’in verdigi etleri yiyerek, karinlarini bir güzel doyuruyorlar. Karnini doyurdugu kedinin yavrulari oldugunu fark eden Çinar, ’Kirli’ ismini verdigi kediyi özenle besliyor.

Kendi Yemeyip Yavrularina Yiyecek Götüren Anne Kediye Kasap Sefkati
Çinar’in verdigi etleri önce yavrularina götüren Kirli ise, yavrularinin doydugundan emin olduktan sonra kendine verilenleri kiyida, kösede istahla yiyor. Anne Kirli’nin yavrularina düskünlügü yürekleri isitirken, Çinar duyarli davranisiyla esnaf arkadaslarindan takdir topluyor. Etleri çöpe atmayip, kedilere veren Çinar, hayvanlara karsi duyarli olunmasi gerektigini hatirlatarak, "Hayvanlara karsi duyarli olmamiz lazim, sokak hayvanlari deyip geçmeyelim. Onlar da Allah’in sessiz kullari" dedi.

Önce yavrularini doyuruyor sonra kendi yiyor

Kirli isimli anne kendi, Çinar’in verdigi etleri ilk önce yavrularina götürüyor. Yavrularini besledikten sonra tekrar kasap dükkanina dönen Kirli, park halindeki araçlarin altina girerek serinde karnini doyuruyor. Çevredekilerin dikkatini çeken Kirli ise, anne yüregiyle herkesin sevgisini topladi.

Dükkanin açilis saatinde kosarak geliyorlar

Dükkan önüne gelen kedilere Kirli, Psikopat, Minnos, Ponçik isimlerini koyan Çinar, kedilerin kapinin açilmasiyla dükkanin önüne geldigini söyledi.

Kapi sesini taniyan kedilerin bir bir geldigini belirten Çinar, "2-3 kedimiz var bunlar her sabah 08.00, 08.15 sularinda gelirler. Birinin adi Kirli, birinin adi psikopat. Bu isimleri ben koydum. Kedilerden birinin yavrulari oldugu için ona biraz daha önem verdim. Verdigim her seyi yavrularina götürüyor. Her sabah onlari bekler oldum. Kapinin sesini duyduklarinda benim geldigimi anlarlar, ben de onlara Allah’in nasip ettigi cigerdir, kirintidir o gün ne varsa onlari ikram ediyorum" diyerek konustu.

"Kirli’yi takip ettim, kendi yemeyip yavrularina götürüyor"

Kirli’nin verdiklerini yemeyip yavrularina götürdügünü Kirli’yi takip edince anlayan Çinar, "Anne kediyi söyle fark ettim verdigim hiçbir seyi yemiyor alip, tasiyor, götürüyor. Bu sefer durumdan süphelenip takip ettim yavrularina götürdügünü gördüm. Ondan sonra ona karsi biraz önem vermeye basladim. Ister istemez kedilerle aramizda bir bag olustu. Birinin adini Kirli, birinin adini Psikopat koydum öyle mutlu bir sekilde devam ediyoruz" ifadelerini kullandi.

Kedilerle aralarinda özel bir bag olustu

Dükkan önüne gelen, karinlarini doyurdugu kedilerle aralarinda özel bir bag olustugunu kaydeden Çinar, "08.00-08.15 civarlarinda kapinin sesini duysun hepsi yanimda belirirler. Birbirimize çok alistik, onlsr beni görmeden yapamiyorlar, ben de onlari görmeden günümü geçiremiyorum. Birbirimize karsi bir bagimiz olustu" dedi.

"Sokak hayvanlari deyip geçmeyelim onlar da Allah’in sessiz kullari"

Hayvanlara karsi çok zulüm yapildiginin, bunlarin olmamasi gerektiginin altini çizen Çinar, "Hayvanlara karsi duyarli olmamiz lazim" diyerek, "Sokak hayvanlari deyip geçmeyelim, hayvanlara karsi duyarli olmamiz lazim onlar da Allah’in sessiz kullari. Bu kadar zulüm yapiliyor, bunlarin olmamasi lazim. Insallah bundan sonra güzel seyler olur. Belki örnek oluruz, tesvik ederiz diye biz elimizden geleni yapiyoruz" sözlerini kullandi.
Kaynak: İHA