Karadenizli Sarkicidan Ortalama Hiz Tespit Sistemine Türkülü Tepki

Karadenizli sarkici Serif Topal, Türkiye genelinde 1 Haziran’da uygulamaya konulan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kapsamindaki ortalama hiz tespit sistemine tepkisini yazdigi türkü ile dile getirdi.

Karadenizli Sarkicidan Ortalama Hiz Tespit Sistemine Türkülü Tepki
Özellikle Giresun sinirlari içinde 100 kilometrelik mesafede 7 ayri noktaya kurulan ortalama hiz takip tespit sistemi nedeniyle sürücülerin sik sik ceza aldigini ifade eden Topal, yazdigi türküde su ifadeleri kullandi:

"Arabamiz TOGG marka/Gazla bakalim gazla /Tatil biter yol bitmez/40 kilometre hizla

Radar cezalarini /Posta bize yolladi/ Amasya Merzifon’da/ Esek bizi solladi."

"Yollar otoban, arabamiz TOGG ama EDS’ler geçit vermiyor"

Sanatçi Topal, Karadeniz Sahil Yolu’nun standartlarinin yükseltilip otobana dönüstürülmesine ragmen, radar uygulamalarinin sürücülerin korkulu rüyasi haline geldigini savundu. Topal, “Ebetteki trafik kurallarina uyulmali, hiç gitmemektense geç ulasmak daha önemli ama trafik kazalarinin çogu süratli gitmekten degil, dikkatsiz ve kuralsiz araba kullanmaktan kaynaklaniyor. Eskiden yollarimiz bozuktu. Istanbul’dan memlekete 20 saatte geliyorduk. Simdi yollar yapildi, radar korkusundan yine 20 saatte geliniyor. Yani 100 kilometrelik bir mesafeye 7 EDS kurmak biraz abartili olmus. Dolaysiyla yollar yapiyoruz, sarki sözünde oldugu gibi elektrikli TOGG arabalari yapiyoruz ama yollar radardan çileye dönüsüyor. Sonuçta biz sanatçiyiz ve sanatçilarin esin kaynagi toplumun gündemidir. Bu aralarda özellikle Karadenizli hemsehrilerimizin gündeminde radar olunca ben de böyle bir türkü yaptim. Sosyal medya platformlarinda da hizla yayilarak büyük begeni kazandi. Demek ki halkin istegine sözcülük etmisiz" dedi.

Kaynak: İHA