Hacet Bayrami'nda Büyük Cosku

Bolu’da Çepni köyünün geleneksel Hacet Bayrami binlerce kisinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Hacet Bayrami'nda Büyük Cosku
Mudurnu’da geleneksel Hacet Bayrami etkinlikleri devam ediyor. Bölgedeki bayram etkinligi Çepni köyünde yaklasik 3 bin kisinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Köylülerin birlik ve beraberlik içinde oldugu Hacet Bayrami için günler öncesinden hazirliklar basladi.

Kurulan kazanlarin içerisine yaklasik 450 kilogram agirliginda kavurma kaynatildi. Çepni köyündeki etkinlige katilan binlerce kisiye kazan kazan kavurma ve pilav dagitildi. Etkinlige MHP Bolu Milletvekili Ismail Akgül, Mudurnu Kaymakami Ayhan Kalaycioglu ve Bolu Belediye Baskan Yardimcisi Rasim Özdemir katilarak vatandaslarla sohbet ederek güres müsabakalarini izledi.

“Hemsehrilerimizle birlikte olmaktan biz de mutluluk duyuyoruz”

Hacet Bayrami’na katilan MHP Bolu Milletvekili Ismail Akgül, “Çepni ismi ile Türk boylarinin isimlerinden kültürel anlamda da çok manali köyümüz bizim gelenegimizi kültürümüzü yasatan vatandaslarimiza hemsehrilerimize muhtarimiza tesekkürlerimizi arz ediyoruz. Her yil geleneksel olarak düzenlenen bu bayramda hemsehrilerimizle birlikte olmaktan biz de mutluluk duyuyoruz” dedi.



“Hacet Bayramlarina istirak edemedigimiz köylerimize muhtarlarimiza af diliyoruz”

Bayramlara katilmanin mutlulugunu yasadigini ifade eden Mudurnu Kaymakami Ayhan Kalaycioglu, “Mudurnu’muzun tarihi kültürel degerlerinden biri olan Hacet bayraminda bugün de Çepni köyünde birlikteyiz. Çepni köyündeki hacet bayramina vatandaslarimiza birlikte idrak edecegiz. Hacet demek vatandasin bolluk ve bereket için yaz aylarinda hasat zamani tarlalarindan ürün alabilmek için Allah’a hamd ederek Allah’a açmis olduklari elleriyle yapmis olduklari bir dua. Çepni köyünde hep birlikte duamizi yaptik tabii 70 tane köyümüz var her köyümüz kendi gelenek ve göreneklerine göre Hacet bayramlarini yapiyorlar. Bizlerde Gönül ister ki bunlarin hepsine gidebilsek fakat bazen yapilan bayramlar ayni günde farkli köylere de denk geldigi için bu kapsamda gelemedigimiz Hacet Bayramlarina istirak edemedigimiz köylerimize muhtarlarimiza af diliyoruz” diye konustu.



“450 kilogram bulgur, 700 kilogram et ve 3 bin ayranla misafirlerimizi bekliyoruz”

Mudurnu Çepni Köyü Muhtari Rahmi Çelebi, “Her yil oldugu gibi geleneksel Çepni Köyü Hacet Bayrami basladi.

Su anda yaklasik 450 kilogram bulgur, 700 kilogram et ve 3 bin ayranla misafirlerimizi bekliyoruz. Güzel bir bayram geçirmek için elimizden geleni yaptik bu gelenegi sürdürmek için. Yüzyillardir devam ediyor ve devam edecek. Emegi geçen komsularin hepsine tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA