Çorum Zabitasindan, Temizlik Kurallarina Uymayan Pazarci Esnafina Ceza

Semt pazarlarindaki denetimlerini araliksiz devam ettiren Çorum Belediyesi zabita ekipleri, hijyen kurallarina uymayan 12 esnafa cezai islem uyguladi.

Çorum Zabitasindan, Temizlik Kurallarina Uymayan Pazarci Esnafina Ceza
Çorum Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, semt pazarlarinda, tezgahlar kaldirildiktan sonra olusan kirlilige karsi çalismalarini sürdürülüyor. Her gün aksam saatlerinde pazar yerlerini temizleyerek yikama çalismasi yapan Çorum Belediyesi ekipleri, son günlerde hava sicakliklarinin da artmasiyla birlikte, sebze ve meyve atiklarindan kaynaklanan kötü koku ve hasere üremesi gibi sorunlara karsi yogun bir temizlik mücadelesi yürütüyor. Belediye Baskan Yardimcisi Turhan Candan, Buharaevler Mahallesi’ndeki ’persembe pazari’ ve Mimar Sinan Mahallesi’ndeki ’cuma pazari’nda zabita ekipleriyle birlikte çöp poseti dagitarak, esnafi sebze ve meyve atiklarinin çöpe atilmasi konusunda uyardi.

Esnaflari denetleyen denetleyen Baskan Yardimcisi Turhan Candan, pazar esnafinin uyarilari dikkate aldigini ve büyük ölçüde kurallara uyuldugunu gözlemlediklerini ifade etti.

Halkin güvenli ve temiz bir ortamda alisveris yapmasi için çalismalarin devam edeceklerini vurgulayan Candan, “Çorum’da güvenilir ortamda pazar alisverisi yapabilmeye yönelik belediyemizin aldigi tedbirler siki bir sekilde denetlendi. Aksam 20.00 itibari ile biten alisveris sonrasinda temizlik çalismalarimiza artik daha erken basliyoruz. Pazarcilar odasi ve esnafimizin verdigi destek ile daha saglikli sonuçlar alacagiz. Bunun disinda pazar yerinde daha saglikli bir sekilde tüketiciye ulasmasi için de zabita ve temizlik isleri ekiplerimiz denetimlerine devam ediyor” dedi.

Persembe ve cuma pazarlarinda yapilan denetimlerde kurallara uymayan 12 esnafa ceza uyguladiklarini kaydeden Baskan Yardimcisi Turhan Candan, “Atiklari çöp posetine koymayan veya konteynerlere atmayan esnafimiza yönelik zabita personelimiz gerekli tutanaklari tutarak cezai islem uyguluyor. Pazar esnafimizin büyük kismi bu koydugumuz kurallara uyuyor. Ancak kurallara uymayan esnafimiza cezai islem uygulamaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA