CHP'li Belediye Baskani Tutuklandi

Manisa’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Kula Belediye Baskani Hikmet Dönmez, makaminda iki kisiyi darp ettirdigi iddiasiyla çikarildigi mahkemece "Yagmaya azmettirme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, sorusturma kapsaminda gözaltina alinan Baskan Dönmez’in korumasi ve soförü de "Yagma" suçundan tutuklandi.

CHP'li Belediye Baskani Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre, CHP’li Kula Belediye Baskani Hikmet Dönmez, belediyeyle anlasma yapan özel bir firmanin yetkilileri M.U. ve H.D.’yi belediyeye çagirdi. M.U. ve H.D.’nin Kula Belediyesinin adini kullanarak esnaftan para topladigi ve esnafi dolandirdigi iddiasiyla Baskan Dönmez firmayla olan sözlesmesini feshetmek istedi. Bunun üzerine baslayan tartismanin ardindan firma yetkilileri M.U. ve H.D., Baskan Dönmez’in soförü M.O.A. ve korumasi R.G. tarafindan darp edilerek belediyeden disari çikarildi. Darp edilen M.U. ve H.D., Baskan Dönmez’in makam odasinda darp edildiklerini iddia ederek polise basvurdu. Sikayet üzerine Baskan Dönmez ile soför M.O.A. ve koruma R.G. gözaltina alindi. Kula Ilçe Emniyet Müdürlügündeki ifadelerinin ardindan mahkemeye sevk edilen M.O.A. ve R.G. "Yagma suçundan" tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, Baskan Dönmez’in sözlesmesi feshedilmek istenen firma yetkilileri M.U. ve H.D. ile odada bas basa görüstügünü ve firma yetkililerinin kendisine saldirmasi üzerine korumasi R.G. ve M.O.A.’nin olaya müdahale ettigini savunarak önce Kula Devlet Hastanesi’nden darp raporu aldigi, ardindan da emniyete giderek sikayetçi oldugu ögrenildi.

Baskan Dönmez de tutuklandi

Kula Ilçe Emniyet Müdürlügündeki islemlerinin ardindan Baskan Dönmez mahkemeye sevk edildi. Mahkemenin görüldügü sirada olayi haber alan birçok vatandas Kula Hükümet Konagi önüne gelerek Baskan Dönmez’in çikisini bekledi. Mahkemece "Yagma suçuna azmettirme" gerekçesiyle tutuklanmasina karar verilen Baskan Dönmez, adliye çikisi kendisini bekleyen kalabaliga "Kula’ya zarar verecek hiçbir sey yapmadim" dedi.

Araca bindirilen Baskan Hikmet Dönmez Salihli Kapali Cezaevine sevk edildi.
Kaynak: İHA