Vali Erol Açiklamasi 'Vatandaslarimiz, Kamuya Ait Gereksiz Harcama Ve Yersiz Çalisma Gördügünde Bize Ulassin'

Ordu Valisi Muammer Erol, tasarruf tedbirleri genelgesi ile ilgili olarak görüslerini açikladi. Vali Erol, “Vatandaslarimiz herhangi bir yerde kamuya ait israf, gereksiz harcama, yersiz çalisma gördüklerinde en kisa sürede bize ulassinlar” dedi.

Vali Erol Açiklamasi 'Vatandaslarimiz, Kamuya Ait Gereksiz Harcama Ve Yersiz Çalisma Gördügünde Bize Ulassin'
Ordu Valiligi toplanti salonunda haziran ayi il güvenlik asayis ve koordinasyon toplantisi, Vali Muammer Erol’un baskanliginda gerçeklestirildi.

Toplantida, Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ile Il Jandarma Komutanligi Terörle Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan bölgedeki terör olaylari ve istatistik durum ve alinan tedbirlerle ilgili bir sunum yapilarak, Vali Muammer Erol’a ve toplantiya katilanlara bilgilendirmede bulunuldu.

Toplantida, bölücü terör örgütlerinin bölgedeki son durumu, Ordu’nun jeopolitik önemi, silahli terör örgütü üyeligi ile yöneticiligi, kirsal alan ve örgüte katilima iliskin son durum, Ordu’da yapilan risk analiz çalismalari, Karadeniz açilimi, arazinin faaliyetlere etkisi, terör suçlarindan aranan sahislar basta olmak üzere, operasyon durumu, icra edilen faaliyetler ile sok yol kontrol faaliyetleri ile ilgili sunum gerçeklestirildi.

Toplantida özellikle 15-25 yas arasi gençlerin bölücü terör örgütü tarafindan hedef kitle oldugu belirtilerek, Terörle Mücadele Sube Müdürlükleri tarafindan gençlere yönelik gezi, konferans ve spor organizasyonlari yaparak, bölücü terör örgütlerine karsi bilgilendirme ve önleme faaliyetleri düzenlendigi vurgulandi.

Kurban bayrami tedbirleri

Toplantida konusan Vali Muammer Erol, yaklasan kurban bayrami dolayisiyla vatandaslarin kurban keserken özellikle atiklarin kirlilik olusturmadan, baskalarini rahatsiz etmeden çevre kirliligine karsi hassas davranmalarini istedi ve belediyelerin erkenden kurban kesim yerleri ile ilgili tedbir alarak planlama yapmalari gerektigine dikkat çekti. Kurban bayrami ile birlikte yaz tatilinin de basladigini söyleyen Vali Erol, hiz limitleri ve trafik kurallarina uyulmasi gerektigini, uykusuz araç kullanilmamasi gerektigini aktardi.

“Denize girilmesi yasak olan yerlerde uyari levhalari mutlaka konulmali”

Vali Erol, plajlarda alinan tedbirlere ilave tedbirlerin alinmasi gerektigini, belirterek, “121 kilometre deniz sahili sinirimiz bulunuyor. Belediyelerimizin sorumlugu altinda olan plajlarimiz var. Plajlarda belediyelerin aldigi tedbirlere ilave olarak güvenlik açisindan ne tedbir alinabilir? Diye Sahil Güvenlik Komutanligimiz ve jandarmamiz takip ediyor. Izinli plajlarda cankurtaran mutlaka olmasi gerekiyor. Izinsiz yerlerde denize girilmemesi uyari levhalari mutlaka konulmali” diye konustu.



“Sahilde kiyilarin kaçak ve gasp edilmesine hiçbir sekilde müsaade edilmeyecektir”

Birçok ilde sahillerde kiyilarin kaçak ve gasp edilerek isgal edildigini, ücretli yerler olarak isletilmeye baslandigini ve vatandaslarin buralardan yararlanmasinin engellendigini ifade eden Vali Erol, Ordu’da böyle bir durumunun olmadigina dikkat çekerek, “Çevre Il Müdürlügümüz sahildeki kullanim nedir bakacak. Kim neyi ne maksatla ne zamandan beri nasil kullaniyor? Onunda bir fotografini görmüs olacagiz. Vatandasin denizden yararlanmasini engellemeye dönük illegal hak etmedikleri bir gelire dönük firsati kimseye hiçbir sekilde vermeyecegiz” ifadelerine yer verdi.

“Vatandaslarimiz kamuya ait gereksiz harcama ve yersiz çalisma gördügünde bize ulassin”

Tasarruf tedbirleri genelgesi ile ilgili olarak ta görüslerini açiklayan Vali Muammer Erol, “Bu genelgemizden mülki amirler, kamu kurum ve kuruluslarinin sorumlu amirleri haberdarlar ve tasarruf tedbirleri genelgesi dogrultusunda alinmasi gereken tedbirleri ve yapilmasi gereken isleri ihmal, etmemeye çalisiyoruz, etmeyecegiz. Bu noktada tasarruf terbileri genelgesinden ve içeriginden gündeme geldigi günlerde kamuoyu basin araciligi ile haberdar oldu ama o diri tutularak otokontrol adina vatandasimizdan da destek ve yardim bekliyoruz. Yani herhangi bir yerde kamuya ait israf, gereksiz harcama, yersiz çalisma gördüklerinde en kisa sürede ilçelerde kaymakamlarimiza, ilde de bize ulasarak uyarsinlar” dedi.

Toplantiya ayrica, Vali Yardimcisi Ayhan Durmus, ilçe kaymakamlari, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Numan Öksüz, Il Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Sahil Güvenlik 97. Bot Komutan Vekili Tegmen Berkan Eren, Il Göç Idaresi Müdürü Ferruh Dibiç, Il Emniyet Müdürlügü ile Il Jandarma Komutanligi yetkilileri katildi.

Kaynak: İHA