Naci Görür'den Deprem Molozlari Için Uyari Açiklamasi 'Belediyeler Simdiden Düsünmeli, Deprem Oldugu Zaman Çok Geç'

Yer Bilimci ve Deprem Uzmani Prof. Dr. Naci Görür, “Deprem molozlari ya geri kazanilmali veyahut da uluslararasi yöntemlerle bertaraf edilmeli. Havayla, suyla iliskileri kesilmeli. Bunu belediyeler simdiden düsünmeli, deprem oldugu zaman çok geç” dedi.

Naci Görür'den Deprem Molozlari Için Uyari Açiklamasi 'Belediyeler Simdiden Düsünmeli, Deprem Oldugu Zaman Çok Geç'
Birinci derece deprem kusagi üzerinde bulunan Amasya’nin Merzifon ilçesinde vatandaslarla bir araya geldigi programda konusan Yer Bilimci ve Deprem Uzmani Prof. Dr. Naci Görür, deprem molozlarinin içerisinde asbest, demir, çimento, kagit, kimyevi madde, parlayici madde, toksik maddelerin bulunduguna isaret etti. Prof. Dr. Görür, “Eger herkesin yaptigi gibi, Istanbul’da onu yaptilar, arabalara doldurup götürüp denize, etrafa dökerseniz kendinizi yok edersiniz. Uzun dönemde depremin öldüremedigi insanlari da siz çevreyi kirleterek ölümüne neden olursunuz” diye konustu.

Belediyelerin sorumluluk alanlarinda yapilari depreme karsi dayanikli olmaya hazirlarken muhtemel bir depremde yikilan binalarin molozlarinin bertaraf edilip geri kazaniminin saglanmasini da planlamasi gerektiginin altini çizen Görür, “Bunu belediyeler simdiden düsünmeli, deprem oldugu zaman çok geç. O kargasa gürültüde ne yapacaklarini sasirabilirler” seklinde konustu.

Programa ev sahipligi yapan Merzifon Belediye Baskani Alp Kargi da, depreme karsi dirençli Merzifon’u insa etme çabasi içerisinde olduklarini vurguladi.
Kaynak: İHA