Dedesini Çizmesiyle Yetenegi Ortaya Çikan Otizmli Okan'in Resimleri Hayran Birakiyor

Osmaniye’de yasayan otizmli ressam Okan Mert Gönül, hayata resim yaparak tutunuyor. Okan’in yetenegini ortaya çikaransa 9 yasindayken bos kagida çizdigi dedesinin resmi oldu.

Dedesini Çizmesiyle Yetenegi Ortaya Çikan Otizmli Okan'in Resimleri Hayran Birakiyor
Osmaniye’de yasayan 14 yasindaki otizmli Okan Mert Gönül’ün resim çizmeye olan ilgisi 9 yasinda fark edildi. Ailesi tarafindan resim yapmasi için verilen kagitlara dedesinin resmini çizen Okan’in yetenegini gören ailesi onu resim yapmaya yönlendirdi. Gençlik ve Spor Bakanligi bünyesinde açilan resim kurslarinda aldigi egitimlerle yetenegini gelistiren Okan, yaptigi resimlerle kendine hayran birakiyor. Bugüne kadar birçok kisisel resim sergisi açan çocugun en büyük hayali üniversite okuyup ressam veya resim ögretmeni olmak.

Oglunun küçüklügünden beri resme merakinin oldugunu ama yetenegini dedesinin resmini çizdiginde fark ettiklerini söyleyen anne Zübeyde Gönül, "9 yasindayken dedesi misafirlige gelmisti, sikildiginda resim yapmak için eline kagit kalem aldi. O zaman dedesini çizdi ve çok güzel çizmisti. Ondan dolayi biz bu yetenegini fark edip kurslara gönderdik. Su an gayet iyi durumda hayal gücü genisliyor daha çok resimle ilgilendikçe sosyallesmesi de ilerliyor. Önceden çok içine kapanik, utangaç bir çocuktu ama simdi gayet sosyal, herkesle konusuyor utanmasi kalmadi, çekingenligi gitti. Insallah ilerleyen zamanlarda ressam, resim ögretmeni olmasini isterim. Kendini tek basina idame edecek bir yere gelsin, biz olmadan da yasayabilecegi duruma gelsin" diye konustu.

Küçük yastan beri ressam olmak istedigini ifade eden Okan Mert Gönül ise, "Ben resmi ilk defa 4 yasindayken gördüm. Ben kendim ressam olmaya çalistim, mümkün degildi. Her sey kalabalikti ama simdi büyüdüm resim kursuna gittim. Resim kursunda ayiciklari çizdim milyonlari çizmistim. Daha sonra Gençlik Merkezi’nin kursuna gittim gölgeleri de yapabiliyorum, çiçegi yaptim, babamin resmini, dedemi, komsunun arabasini, ailemi çizdim" dedi.

Gençlik merkezinde görevli Görsel Sanatlar Ögretmeni Sultan Öztürk, Okan’la çalismalarinin ilk asamasina göre çok fazla yol kat ettiklerini belirterek, "Bu çalismasindaki kat ettigi yol bizim için çok önemliydi. Bu yüzden ailesini de kutluyorum. Otizmin gerilemesinde veya duraklamasinda yetenegi kesfedilen çocuklarin bu tür kurslarda çok etkisi oldugunu gözlemledik. Bu yüzden Okan’in herkese örnek teskil etmesini istiyoruz. Onu güzel sanatlar lisesine ve üniversiteye, fakülteye de hazirlayacagiz kismet olursa. Bu konuda gelisimini devam ettirecek ailesini bu çabalarindan dolayi kutluyorum" dedi.

Kaynak: İHA