ZBEÜ Tip Fakültesi Mezunlari Için Yemin Töreni Düzenlendi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Tip Fakültesi 2023-2024 Akademik Yili mezunlari için Yemin Töreni gerçeklestirildi.

ZBEÜ Tip Fakültesi Mezunlari Için Yemin Töreni Düzenlendi
Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçeklestirilen törene, BEUN Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Senol Hakan Kutoglu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, senato üyeleri, Zonguldak Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Ertugrul Güner, Zonguldak Tabip Odasi Baskani Prof. Dr. Ahmet Eksal Kargi, akademisyenler, mezun doktorlar ve mezunlarin aileleri katildi.

Mezun doktorlarin tören alanina gelmesi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende, kürsüye davet edilen 2023-2024 Akademik Yili fakülte birincisi Dr. Hava Aleyna Ilhan, mezunlar adina konusma yapti. Törenin açilisinda konusan Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hande Aydemir, uzun ve kaliteli bir egitim-ögretim sürecinin ardindan mezun doktorlar olarak üniversiteden ayrilacak ögrencilere, tüm bu süreçte edindikleri bilgi, pratik ve deneyimleri tüm yasamlari boyunca en iyi sekilde kullanmalarini temenni ederek tebriklerini iletti. Aydemir ayrica mezun doktorlarin yetismeleri için maddi ve manevi olarak desteklerini esirgemeyen mezun ailelerine, doktorlarin yetismesi için akademik bilgi ve tecrübelerini onlarla paylasan akademisyenlere ve Tip Fakültesinin ihtiyaç duydugu fiziki ve akademik her türlü destegi sunan BEUN Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer’e tesekkürlerini sunarak konusmasini sonlandirdi.

Törende konusan BEUN Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, bir asirlik tarihiyle köklerine sikica baglanmakla birlikte çagdas ve güncel tüm gelismeleri yakindan takip ederek kendini bu degisimlere uyarlama basarisi gösteren BEUN’un 100. yilinda gerçeklesen bu yemin töreninin büyük bir anlama sahip oldugunu ifade etti.

Tip Fakültesinde ögrencilerin nitelikli bir egitim-ögretim sürecinden geçtiklerini, özellikle fakülte akademisyenlerinin, ögrencilerin mesleklerini en iyi biçimiyle icra edebilmeleri için yogun çaba gösterdiklerini belirten Özölçer, bir yandan egitim bir yandan da tibbi görevler üstlenen mezun doktorlari tebrik etti. Mezun doktorlari ve onlari yetistiren akademisyenleri takdir ettigini aktaran Rektör Özölçer, ayni zamanda mezun doktorlari yetistiren ve tüm bu süreçte maddi, manevi desteklerini esirgemeyen mezun ailelerine de tesekkürlerini sundu. Mezun doktorlarin TUS’ta en iyi dereceleri alacaklarindan ve BEUN’un bu alanda da en üst siralarda yer alacagindan süphesi olmadigini ifade eden Özölçer, konusmasini tüm mezun doktorlarin vatana, millete hayirli insanlar olarak hizmet etmelerini dileyerek sonlandirdi.

Açilis konusmasinin ardindan fakülte birincisi Dr. Hava Aleyna Ilhan, fakülte ikincisi Dr. Büsra Erol ve fakülte üçüncüleri Dr. Edanur Dinç ve Dr. Bilge Zürap’a mezuniyet ve basari belgesi takdim edildi. Fakülte birincisi Dr. Hava Aleyna Ilhan, adinin yazili oldugu plakayi törenle mezuniyet kütügüne çakti. Acil Tip Uzmanlari Dernegi (ATUDER) tarafindan yilin en basarili intern doktoru seçilen Dr. Öykü Atas’a ise basari belgesi takdim edildi. Tören, mezunlar doktorlara mezuniyet belgesi takdimiyle devam etti.

Mezunlarin Hipokrat Yemini etmesi ve kep atmasinin ardindan tören sona erdi.
Kaynak: İHA