Tunceli'de Motofest Etkinlikleri Sürüyor

Tunceli’de düzenlenen ve 4 gün sürecek olan Motofest etkinlikleri kapsaminda yüzlerce motosikletli, Pülümür vadisini gezdi.

Tunceli'de Motofest Etkinlikleri Sürüyor
Tunceli’de 27-30 Haziran tarihleri arasinda gerçeklestirilen Motofest kapsaminda Türkiye’nin farkli illerinden gelen motor tutkunlari, doga harikasi Tunceli’yi kesfetmeye devam ediyor. Bu kapsamda yüzlerce motosikletli, etkinligin 3’üncü gününde Pülümür vadisini gezdi.

Erzincan’dan gelen Selçuk-Sibel Atasoy çifti, ’’Persembe günü Tunceli’deki Motofest etkinligine geldik. Esimle birlikte Tunceli valisi, Pülümür, Ovacik gibi yerlerdeki güzel ve nezih ortamlari gördük. Gerçekten gezilmesi gereken tabiat harikalari olan çok güzel bir yer. Tüm vatandaslarimizi firsat bulduklarinda gelip görmelerini tavsiye ediyorum’’ dedi.



’’Su anda tam bir dügün ortami var’’

Türkiye Motosiklet Platformu Baskani Zafer fatih Özsoy ise ‘’Tunceli’de kendisi de motosiklet tutkunu olan valimiz ile birlikte bu organizasyon Türkiye Motosiklet Federasyonu isbirligi ile düzenlenmistir. Türkiye Motosiklet Platformu olarak bu etkinlige destek vermek istedik. Tunceli özellikle doga harikasi, cennet ilimizde bu güne kadar kesfedilmemis birçok nokta vardi. Zamaninda buradaki olumsuz durumlardan dolayi insanlar gelmeye korkuyordu. Sunu söyleyebilirim, su anda tam bir dügün ortami var. Bu huzur ortaminda herkesin buraya gelebilmesi gerekiyor. Burada düzenlenen ilk festivale katildik. Buranin bir cennet oldugunu kesfettik. Inanilmaz güzel rotalar var. Bir motosikletçinin hayalini kurdugu yurt disinda bile göremeyecegimiz güzel rotalar var burada, bunlara sahibiz. Böyle bir organizasyona katildik buraya gelen binlerce motosikletçinin tanitimi ile insanlar burayi görmek için can atacaklar. Biz çok memnun kaldik, insallah önümüzdeki yillarda da hep birlikte burada olmayi düsünüyoruz’’ diye konustu.



’’Dogu ve Güneydogu’nun en büyük motor organizasyonunu gerçeklestirmenin keyfi içindeyiz’’

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Akülke de, ‘’Burada olmamizin nedeni, 27-30 Haziran arasinda yapacagimiz organizasyonun ikinci gününde biz, Tunceli Motofest, Türkiye Süper Enduro, ATV Kupasi ve Mototur kapsaminda Türkiye’nin dört bir yanindan gelen motosikletçilerin katilimi ile dün ovacik gözeler turunu gerçeklestirdik. Bugün de Pülümür merkezdeyiz. Pülümür’ün dogal güzelliklerinin içindeyiz. Gerçekten inanilmaz bir vadiden geldik. Türkiye’nin dört bir yaninda olmaya devam edecegiz. Tunceli’de özelikle motosiklet gruplarinin kulüplerinin Türkiye’nin dört bir yanindan gelmesi bizleri çok mutlu etti. Insallah kazasiz belasiz organizasyonumuzu bitirir arkadaslarimiz evlerine giderler. Bizim için en önemli sart o. Bir taraftan da organizasyonumuz devam ediyor. Bugün Türkiye Süper Enduro Sampiyonasinin ikinci ayagi Tunceli ören yerinde basliyor. Yarin finallerle devam edecegiz. Bugün konserimiz olacak. Dogu Anadolu’nun ve Güneydogu’nun en büyük organizasyonunu gerçeklestirmenin keyfi içerisindeyiz’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA