Sehit Senay Aybüke Yalçin'in Adi Kütüphane Ve Kongre Merkezinde Yasatilacak

Batman’in Kozluk ilçesinde 2017 yilinda PKK’li teröristlerce sehit edilen ögretmen Senay Aybüke Yalçin’in adi, dogum yeri olan Çorum’un Osmancik ilçesinde yapilacak olan kütüphane ve kongre merkezinde yasatilacak.

Sehit Senay Aybüke Yalçin'in Adi Kütüphane Ve Kongre Merkezinde Yasatilacak
Sehit Senay Aybüke Yalçin Kütüphanesi ve Kongre Merkezi, Yeni Mahalle Adliye binasi yaninda taban alani 2 bin 450 metrekare olmak üzere toplam insaat alani 7 bin 350 metrekare olarak insa edilmeye baslandi. Merkezde 7-14 yas çocuk bölümü, kafeterya mutfagi, kafeterya, revir, sergi alani, koridor, engelli kütüphanesi, 0-6 yas bölümü, aile bekleme alani, serbest oyun alani, çocuk kütüphanesi, çok amaçli salon, sanatçi odasi, sergi alani, 2 amaçli çok amaçli salon, 3 adet ana okuma salonu, görüntülü kaynaklardan yararlanma salonu, 3 ayri kütüphane, sesli spor alani, müzik atölyesi, resim atölyesi, 3 adet grup çalisma alani, 3 adet bireysel çalisma alani yer alacak sekilde planlandi.

AK Parti Osmancik Ilçe Baskani Serif Okudan ve yönetim kurulu üyeleri, Il Genel Meclisi Üyesi Ibrahim Sisli ile santiye alaninda incelemelerde bulundu. Incelemenin ardindan bilgi veren Okudan, “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in destekleri, Kültür ve Turizm Bakanligimizin katkilari, Milletvekilimiz Sayin Avukat Oguzhan Kaya’nin gayretleri ile Türkiye’ye örnek Sehit Senay Aybüke Yalçin Kütüphanesi ve Kongre Merkezi’nin insasi basladi.

Her alanda verdigimiz sözleri tutacagiz ve en iyi sekilde Osmancik’imizi Türkiye yüzyilina hazirlayacagiz. Bu dev projenin ilçemize kazandirilmasinda destek ve emeklerinden dolayi Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a ve Çorum Milletvekilimiz Oguzhan Kaya’ya Osmancik halki adina tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA