Milletvekili Ölmeztoprak Açiklamasi 'Hedefimiz Yüzde Yüz Milli Savunma'

AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, "Türkiye Yüzyili vizyonu dogrultusunda ortaya koydugumuz hedeflerde ve kritik teknolojilerde ’Yüzde 100 Milli Savunma Sanayii’ vizyonuna ulasma yolundaki gayret ve çalismalarimiz devam ediyor” dedi

Milletvekili Ölmeztoprak Açiklamasi 'Hedefimiz Yüzde Yüz Milli Savunma'
AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Aselsan Malatya’yi ziyaret etti. Aselsan’in deprem bölgesi Malatya’ya yatirim yapmasinin depremin izlerinin silinmesi baglaminda atilan çok önemli bir adim oldugunu belirten AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde deprem bölgesi kentlerimize yatirimlarimiz hem bütçesel hem de is gücü manasinda devam ediyor. Aselsan’in Malatya’miza elektronik bakim, onarim ve elektronik kart dizgi tesisini kazandiracak olmasi milli güvenlik hamlesi açisindan sehrimizin vitrininde ve isleyisi içerisinde görebilmek hem istihdam hem milli güvenlige sunulan katma deger ile birlikte üniversite, sehir, sanayi is birligi çerçevesindeki entegrasyon açisindan oldukça önemlidir" dedi.



"Hedefimiz yüzde yüz milli savunma"

Türkiye Yüzyili vizyonu dogrultusunda ’Yüzde 100 Milli Savunma Sanayii’ vizyonuna ulasma yolundaki gayret ve çalismalarin da sürdügünü belirten Milletvekili Ölmeztoprak, "Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ile bakanlarimizin talimatlari ve himayelerinde savunma sanayi ile diger alanlardaki millilesme çalismalarimiz devam ediyor. Insallah millilesme ve yerlilesmede yakalanan yüzde 80 ila 85 rakamlarini yüzde yüzlere tamamlamak gayretindeyiz" ifadelerini kullandi.

“Yeni çarsi çalismalari hizla devam ediyor”

Aselsan ziyareti sonrasi Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Baskani Ali Evren’i ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, burada yaptigi konusma da ise, ”6 Subat depremleri sonrasi büyük bir yikim yasayan ve ardindan hizlica insa, imar ve ihya çalismalarina baslanan kent merkezimizdeki yeni çarsi projemizdeki çalismalarimiz devam ediyor. Sürdürülen çalismalarla bir kismi 2024’te teslim edilecek kalici isyerlerinin ticaret hayatini canlandiracak ölçüde bir memnuniyeti saglayarak teslimatlarla yolumuza devam edecegiz. Tasarruf tedbirleri disinda tutulan deprem bölgesi iller arasinda yer alan Malatya’mizda verilen krediler, kredi faiz oranlari, hibe ve dahil olan bütün süreçleri takip edecegiz. Insallah esnaflarimiz kalici isyerlerine yerlestiginde farkli bir motivasyonla çalismalara devam edecegiz. Birlik ve beraberlik diyoruz her daim bunun içinde siyasette, bürokraside, sivil toplum kuruluslarimizda kamuoyu dengesini olusturan bütün parametreler halkimizin hizmetindedir" diye konustu.

Kaynak: İHA