MAGINDER'den Milletvekili Tüfekci'ye Sorunlari Içeren Dosya Verildi

Malatya Girisimci Is Insanlari Dernegi (MAGINDER) Baskani Salih Karademir, kentin sorunlarini içeren dosyayi AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci’ye sundu.

MAGINDER'den Milletvekili Tüfekci'ye Sorunlari Içeren Dosya Verildi
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, MAGINDER’i ziyaret ederek istisarelerde bulundu.

Ziyaretten duydugu memnuniyetti dile getiren Malatya Girisimci Is Insanlari Dernegi (MAGINDER) Baskani Salih Karademir, "Malatya’mizin sorunlariyla ilgili bir dosya hazirladik. 6 Subat depreminden sonra Malatya’mizda ciddi sorunlar olustu. Is dünyasinin çözülmesini bekledigi sorunlar var. Biz bunlarla ilgili milletvekilimiz ile istisare toplantisi yaparak bunlarin acil bir sekilde çözülmesi için gerekli adimlarin atilmasi için bugün burada bu toplantiyi gerçeklestiriyoruz" ifadelerine yer verdi.

Malatya’da suan gördükleri en önemli sorunun bilgi eksikligi ve kirliligi oldugunu ifade eden Karademir, "Yöneticilerimizin siyasetçilerimizin hizli bir sekilde Malatya’da is dünyasinin, esnafimizin, tüccarinin kafa karisikligini biran önce bitirilmesi gerektigini her platformda belirtiyoruz. Suan is dünyasinin yine önünde bekleyen en önemli soru mücbir sebepten dolayi esanatimizin SGK ve vergilerinin 31 Agustos itibariyle son bulacak olmasi. Is dünyasi ciddi bir sikinti içinde. Yine ayni sekilde organize sanayi bölgesinde suan yatirim yapmak isteyen sanayicilerimizin arazi sorunu var. Ama buradaki alt yapi sorunlari ve yine arazilerin kamulastirma sorunuyla ilgili sikintilar oldugu için, Malatya’da yatirim noktasinda bazi sorunlar yasiyoruz" seklinde konustu.



Malatya’da yerinde dönüsüm ve imarla ilgili bazi sikintilarin da halen devam ettigini belirten Kardemir, "Ilgili belediye baskanlarimizin hizli bir sekilde adim atmadigini görüyoruz. Biz bu konularda bakanimiza gereken talepleri ilettik. insallah kendileri de bunlarla ilgili hizli bir sekilde Malatya’miza gereken adimlari atacaklardir. Malatya Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci’nin Malatya için çalistigini sahada oldugunu, Malatya için her zaman bir dakika bile zamani olsa Malatya’ya harcadigini görüyoruz. Kendisi de Malatya’nin yeniden ayaga kalkmasi için her türlü çalismayi yapacaktir" dedi.



Milletvekili Bülent Tüfenkci de MAGINDER’in genç bir sivil toplum kurulusu olmasina ragmen Malatya’nin sorunlarina sahip çiktigini belirterek, "Malatya’nin 6 Subat depreminden sonra yasamis oldugu felaketten bir an önce ayaga kalkarak ticaretinin, sanayisinin ve sosyal ve kültürel gelisiminin bir an evvel tamamlanmasi noktasinda gerek fikir beyan eden gerekse ellerini tasin altina koyan arkadaslarimiz. Güçleri oraninda da 6 Subat depreminden hemen sonra ellerini tasin altina koyarak çesitli yardimlarda bulunduklarini da bizler yakinen o gün sahada gördük" seklinde konustu.



Malatya’nin Asrin felaketi sonrasi yeniden bölgesinin ve Türkiye’nin parlayan yildizi olmasi noktasinda herkesin katki vermesi gerektigini ifade eden Tüfenkci, "Özellikle Malatya’mizin ticari merkezlerinin çökmesiyle beraber esnaflarimizin faaliyet gösterecegi alanlari olusturma noktasinda gayret gösterdik. Ilk etapta 5 binin üzerinde isyerinin yapilmasi adina insaatlar basladi hizli bir sekilde devam ediyor. Allah nasip ederse yilsonu itibariyle peyderpey dagitilmasina da baslanilacak. Özellikle ihalesi yapilan valiligin yan tarafi, saray mahallesi ve Kisla caddesinin bir kisminin yikilarak hizli bir sekilde yapilmasi noktasinda da sona gelindi. Insalllah Kisla caddesindeki esnaflarimiza da yer gösterildi ve kuralari çekildi. Insallah onlar da 10 gün içerisinde tasinarak oradaki yikim ve insaatlarin da baslanmasi saglanmis olacaktir" ifadelerine yer verdi.

Yine Malatya’da Altay Kislasinda yapimi süren yeni sanayi sitesine de deginen Tüfenkci, yakin zamanda buradaki dükkanlarin da isyeri yikilan veya agir hasar alan sanayici esnafina teslim edilecegini söyledi.

Kaynak: İHA