Devrek'te Ki Çelik Köprünün Insaatinda Son Asamaya Gelindi

Devrek’te geçtigimiz yil meydana gelen sel felaketinde yikilan asma köprünün yerine insa edilen çelik köprünün çalismalarinda son asama gelindi.

Devrek'te Ki Çelik Köprünün Insaatinda Son Asamaya Gelindi
Zonguldak’in Devrek Ilçesinde geçen yil meydana gelen özellikle de Karsiyaka Mahallesinde etkili olan sel felaketinde yikilan asma köprünün yerine yapilan çelik konstrüksiyon köprü insaatinda son asamaya gelindi.

Ilçenin Karsiyaka Mahallesi ile sehir merkezini bir birine baglayan ve ilçenin adeta simgesi haline gelen asma köprü geçtigimiz yil meydana gelen sel felaketinde yikilmisti. Yikilan köprünün yerine insa edilen 52 metre uzunlugunda ve üç metre genisliginde ki çelik konstrüksiyon köprüde son rötuslar yapiliyor.

Her iki yakanin da engelli ve normal vatandaslar için yapilan rampa ve merdivenlerin bitme asamasinda oldugunu belirten yüklenici firma yetkilisi Lütfi Arit, ”Insaatimizda son asamalar içindeyiz suan engelli ve normal vatandaslarin kullanabilecegi merdiven ve rampalari yapiyoruz. En geç 10 gün içerisinde bitirip vatandaslarimizin hizmetine sunmayi hedefliyoruz. Köprünün engelli ve normal vatandaslarin kullandigi rampa ve merdivenler ile köprü zeminini üç santimlik kauçuk ile kaplayip ondan sonra da teslimatini gerçeklestirecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA