Çukurca '5. Fotosafari Ve Doga Sporlari Festivali' Coskuyla Devam Ediyor

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde düzenlenen 5. Fotosafari ve Doga Sporlari Festivali Han Yaylasi’nda coskuyla devam ediyor.

Çukurca '5. Fotosafari Ve Doga Sporlari Festivali' Coskuyla Devam Ediyor
Hakkari Valiligi koordinasyonunda Çukurca Kaymakamligi ve Çukurca Belediyesi tarafindan organize edilen festivalin ikinci gününde dogaseverler, sporcular, fotografçilar sabahin erken saatlerinde Han Yaylasi’na çikti. Festival de Hakkari Valisi Ali Çelik, Çukurca Kaymakami Mert Kumcu, Belediye Baskani Nazmi Demir, Gençlik ve Spor Il Müdürü Emin Yildirim, AK Parti Il Baskani Zeydin Kaya, Hakkarili Yazar Muhsin Kizilkaya ve kurum amirleri ve çok sayida vatandas ile sporcu ile dogaseverler katildi.

Halkoyunlari ekiplerinin gösterisi ile baslayan Han Yaylasi’ndaki ekinlikler kapsaminda bisiklet yarisi ve uçurtma senligi düzenlendi.

Çukurca 5. Fotosafarive Doga Sporlari Festivali’nde konusan Vali Ali Çelik, festival için kente gelen dogaseverler, sporcular, fotografçilar ve basin mensuplarina tesekkür etti. Çukurca’nin güzel bir etkinlige ev sahipligi yaptigini belirten Vali Çelik, "Bu etkinliklerin amaci sehirlerin farkindaliklarini ortaya çikarmaktir. Kazasiz belasiz yarismalar diliyorum. 44 kilometrelik zorlu bir parkur var. Umarim basariyla hepiniz bu parkuru tamamlarsiniz. Uzun yillar insanlarin, cografyanin imkanlarindan faydalanamadigi, zorluklar yasadigi Kazan Vadisi’nin en üst noktasinda, Han Yaylasi’ndayiz. Kazan Vadisi’nin ismi hepimizin kafasinda olumsuz, üzüntülü haberlerle duyulmus bir yer. Gelirken 5 köyden geçerek geldik. Insanlarimiz tarimsal aktiviteler yapiyor. Çeltik, domates, biber ve çesitli ürünler ekmisler. Üretime baslamislar. Kendi huzurlarini tekrar topraga ekmisler. Orada huzur büyüyor, insanlik büyüyor" dedi.

Bir araya gelerek sevgiyi büyüttüklerini vurgulayan Vali Çelik, "Hakkari’nin her noktasinda huzurun ve sevginin hakim oldugunu herkese ifade etmek istiyorum. Güvenlik ve huzurun oldugu yerde istihdamin, yatirimlarin önünün açilmasi gerekiyor. Bulundugumuz cografyanin turizm, tarim, hayvancilik potansiyeli çok genis. Insallah Hakkari, firsatlarin, doga sporlarinin, turizmin, tarimin sehri olarak yer edinecek” seklinde konustu.

Daha sonra çesitli illerden gelen sporcularin katilimi ile dag bisikleti yarisinin starti verildi.

Vali Çelik’in startini verdigi yarismada sporcular Çinaralti mevkisine kadar olan parkurda dereceye girmek için pedal çevirdi.

Ardindan Vali Çelik ve beraberindekiler festival programi kapsaminda Han yaylasinda vatandaslarla kol kola girerek halay çekti ve çocuklarla uçurtma uçurdu.
Kaynak: İHA