Bayburtlu Kadinlar Köy Yasam Merkezlerinde Modern Tarim Yöntemlerini Ögreniyor

Köy Yasam Merkezleri projesiyle kullanilmayan okul binalari onarilarak ana sinifi, ilkokul ve köy yasam merkezlerine dönüstürüldü. Onarilan Çigdemtepe Köy Okulu, Köy Yasam Merkezi olarak çesitli kurslar vasitasiyla köy halkina hizmet vermeye basladi.

Bayburtlu Kadinlar Köy Yasam Merkezlerinde Modern Tarim Yöntemlerini Ögreniyor
Halk Egitimi Merkezi tarafindan köyde yasayan kadinlara modern tarim yöntemleri üzerine teorik ve uygulamali kurslar veriliyor. Ihtiyaç durumu göz önüne alinarak planlanan kurslar sayesinde kursiyerler, yeni bilgiler ediniyor ve bu bilgilerini günlük hayatlarinda kullaniyor.

Tarim Teknolojileri Ögretmeni Seyda Altuncu, "Köy yasam merkezlerinde kadinlara ve gençlere yönelik kurslar açarak geleneksel tarimdan çok modern tarim yöntemleriyle yetistiricilik saglamayi amaçliyoruz. Bu manada seracilik, aricilik, sebze yetistiriciligi, fidan yetistiriciligi gibi kurslarla halkimizin daha faydali vakit geçirmesini sagliyoruz. Kurslar tamamlandiktan sonra kursiyerler belgelerini de alarak daha kaliteli yetistiricilik yapmaya baslayacaklardir." dedi.

Kurslara katilanlar arasindan Sila Çelik, "Halk Egitimi Merkezinin köyümüzde kurs açtigini duyunca mutlu olduk. Kurslardan ve ögretmenimizden memnunuz. Burada seracilik, aricilik, agaç budama, sebze yetistiriciligi alanlarinda yeni seyler ögreniyoruz. Umarim kurslari basariyla tamamlar, üretime ve milli ekonomiye katki saglariz." ifadelerini kullandi.

Yurdagül Eraslan ise bos vakitlerini okulda degerlendirdiklerini ve kurslara katilmaktan mutlu olduklarini belirterek, "Allah devletimize zeval vermesin." dedi.

Köy yasam merkezlerinde seraciligin yani sira aricilik, bahçe bakimi, toprak isleme, sebze yetistiriciligi gibi farkli tarimsal faaliyetlere dönük kurslarin da açilmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA