Baskan Geçit, TRT GAP Radyo'nun Canli Yayin Konugu Oldu

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, TRT GAP Diyarbakir Radyosunda yayinlanan ‘Hayatin Içinde’ adli programin canli yayin konugu oldu. Baskan Geçit, Yesilyurt ilçesindeki yatirimlar ve gelecege yönelik hazirladiklari projelere iliskin dinleyicilere önemli bilgiler paylasti.

Baskan Geçit, TRT GAP Radyo'nun Canli Yayin Konugu Oldu
Gonca Mete’nin hazirlayip-sundugu ‘Hayatin Içinde’ adli programa telefon baglantisiyla katilan Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, öncelikle hedeflerinin Yesilyurt’taki deprem yaralarini bir an önce sarmak ve depremin etkilerini ortadan kaldirmak oldugunu söyledi.



Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan Yesilyurt Ilçesinde yürütülen tüm yatirimlar için belediyenin imkanlarini seferber ettiklerini hatirlatan Baskan Geçit, “Bizim temel hedefimiz öncelikle deprem yaralarini sarmak, vatandaslarimizi kalici konutlarina tasimak ve esnaflarimizin yeni isyerlerinde ticaretlerini sürdürmelerini saglamaktir. Seçim döneminde de iki yil içerisinde yaralari saracagimiza yönelik sözler vermistik, bu hedefi gerçeklestirmek için siki, planli ve koordineli bir sekilde çalisiyoruz. Deprem felaketlerinde çok sayida canimizi kaybettik, fiziksel ve sosyal yönden büyük bir tahribata ugradik. Toplumu yeniden ayaga kaldirmak için bir yandan fiziksel yatirimlarin hayata geçmesi için imkanlarimizi seferber ederken diger taraftan kültür ve spor merkezlerimiz araciligiyla sosyal, kültürel, sanatsal ve meslek edindirme kurslari düzenliyoruz. Ilçemizin farkli noktalarindaki bu tür merkezlerimizi haftanin yedi günü açik tutuyoruz. Ilçe Halk Egitim Merkezimizle isbirliginde düzenledigimiz hobi ve meslek edindirme kurslarimizin yani sira yaz spor okullarimiz, erdem okullarimiz ve kuran kurslarimiza katilimin yüksek olmasi bizleri mutlu ediyor. Vatandaslarimiz bu kurslar sayesinde bilgi ve becerilerini gelistiriyorlar, sosyallesiyorlar, yeni arkadasliklar edinerek deprem sonrasinda olusan psikolojik ortamdan uzak durmaya çalisiyorlar. Bir yandan fiziksel çalismalarimiz diger taraftan vatandaslarimizin sosyal yönlerini güçlendirmek için ne gerekiyorsa yapiyoruz. Yasanan deprem travmasinin atlatilmasi için her türlü girisim, çalisma ve hizmet yerine getiriliyor. Belediye bünyesinde kurdugumuz psikoloji danisma merkezimizle vatandaslarimizin yaninda yer aliyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügümüzle koordineli ve düzenli yürüttügümüz çalismalarla özellikle konteyner kentlerde kalan hemserilerimizin ihtiyaçlarinin çözüme kavusmasi için aktif bir sekilde çalisip, sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Konteynirlarimizi sik sik ziyaret ediyoruz, iletilen taleplerin çözüme kavusturmak için projeler uyguluyoruz, girisimlerde bulunuyoruz. Tabii ki depreme ait tüm süreçlerin ortadan kaldirilmasi gerekiyor ki her sey normale dönsün. Ilçemizdeki 41 konteyner kentimizde kalan 50 bine yakin depremzede hemserimizi kalici konutlarina tasidiktan sonra hayat normale dönecek. Belediye olarak hayatin normale dönmesi için kendi bölgemizdeki hizmetleri titizlikle yerine getiriyoruz. Merkezi Hükümetimiz ve Bakanliklarimizin dan büyük destekler aliyoruz. Mahallelerimizin sorunlarina karsi çözüm odakli yaklasiyoruz. Yesilyurt’ta çevre yolunun alti ve üstü kavraminin tamamen ortadan kaldirmak, tüm yasam alanlarini ayni gelismislik seviyesine ulastirmak bizim önceliklerimiz arasindadir” dedi.



Baskan Geçit, Yesilyurt’taki fiziksel tahribatlari ortadan kaldirmak için çok ciddi çalismalar yürüttüklerinden bahsederken, “Bakanligimizin kontrolünde ilerleyen rezerv alanlarda yeniden yapilanma ve kentlesme süreciyle ilgili çalismalari yakindan takip ediyoruz, destek talebi oldugu anda ekiplerimizi ve is makinalarimizi seferber ediyoruz. Bununla birlikte yerinde dönüsümle ilgili de kendi görev ve yetki alanimizdaki çalismalari büyük bir titizlikle yerine getiriyoruz. Yesilyurt’un tarihi merkezlerindeki tescilli yapilari yeniden restore ederek ayaga kaldirmak için projelerimizi baslattik, ihale sürecine dogru gidiyoruz” seklinde konustu.



Baskan Geçit programin sonunda yeni dönem projelerinden olan ‘Huzur Dünyasi Kampüsü’ projesi hakkinda bilgiler paylasirken, "Huzur Dünyasi Kampüsü projemiz çatisi altinda hayata geçirecegimiz hizmetlerle saglikli yaslanmaya yönelik bir merkez kurmayi planliyoruz. Bu merkezimizde 65 yas üstü dezavantajli vatandaslarimiza saglikli yaslanma için neler yapilmasi, ilaçlarin kullanim sekli, günlük fiziksel egzersizlerini nasil yapmalari, ev ortamlarinda nasil hareket etmeleri gerektigi ve beslenme aliskanliklari basta olmak üzere birçok konu basliginda kendilerine yardimci olacagiz. Danismanlik alamayan, fizik tedavi merkezine gidemeyen dezavantajli yaslilarimiza fizik tedavi seanslari uygulayacagiz, onlari misafir ederek saglikli beslenme ve egzersizler üzerine egitimler verip, saglikli yaslanma süreçlerine destek sunacagiz. Ön hazirliklari sona eren bu projemizi tamamlayip ilçemize kazandirdigimiz zaman ulusal ölçekte ses getirecegine inaniyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA