Amasya'da Yesilirmak Nehri'nde Balik Ölümleri Açiklamasi Balik Tutanlar 'Zehirli Olabilir' Diye Uyarildi

Amasya’da Yesilirmak Nehri’nde çok sayida balik kiyiya vurdu. Bazi vatandaslar ise oltalariyla baliklari tutmaya çalisti. Zabita ekipleri vatandaslari "Baliklar zehirli olabilir" diye uyardi.

Amasya'da Yesilirmak Nehri'nde Balik Ölümleri Açiklamasi Balik Tutanlar 'Zehirli Olabilir' Diye Uyarildi
Bölgedeki kurakligin etkileriyle su seviyesinin dip yaptigi Yesilirmak’ta sabah saatlerinden itibaren baliklarin kiyiya vurarak öldügü görüldü.

Bazi vatandaslar çirpinan baliklari oltalariyla tutmaya çalisti.

“Insan kursagina gidecek”

Görüntülerin yayildigi sosyal medyadan kendilerine yöneltilen elestirilere tepki gösterip balik ölümlerinin nedenlerinin arastirilmasini isteyen bir vatandas, “Baliklari tuttuk. Insan kursagina gidecek. 8 senedir tutup yiyorum. Allah’ima çok sükür. Hiçbir sey olmadi” dedi.



“Zehirli olsaydi Amasya’nin yarisi ölürdü”

Diger bir vatandas ise “Bu durum her sene oluyor. Irmak balik akiyor. Baliklar zehirli degil. Zehirli olsaydi Amasya’nin yarisi ölürdü” diye konustu.

Yasayan baliklari tutup sulara atan Ahmet Can isimli vatandas da “Baliklarin öldügünü görünce buraya geldim. Yasamalari için hepsini tutup suya attim” seklinde konustu.

Pirinççi Mahallesi’nde baliklari kiyiya vurdugu alana serit çeken zabita ekipleri “Baliklar zehirli olabilir” diye uyardiklari vatandaslari uzaklastirdi. Baliklardan ve sudan numuneler alan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü görevlilerinin balik ölümleriyle ilgili inceleme baslattigi bildirildi.

Kaynak: İHA