Aksaray'da Mevsimlik Tarim Isçilerinin Çadirda Sinema Keyfi

Tarim arazilerinde çalismak için Aksaray’a gelen tarim isçileri kendilerine özel hazirlanan çadirda sinema keyfini yasadi.

Aksaray'da Mevsimlik Tarim Isçilerinin Çadirda Sinema Keyfi
Nüfusunun yüzde 80’inin tarim ve hayvanciliktan geçimini sagladigi Aksaray’a tarim arazilerinde çalismak için gelen Sanliurfali tarim isçilerine Sultanhani Kaymakamligi tarafindan özel bir program hazirlandi. Sultanhani Ilçe Kaymakami Abdullah Melikoglu, ilçeye gelen mevsimlik tarim isçilerini ziyaret ederek önce onlarin sorunlarini ve ihtiyaçlarini yerinde dinledi. Kurum müdürleri ile birlikte gerçeklestirilen ziyarette çadirlarda yasayan vatandaslarla samimi bir sohbet gerçeklestirildi.

Mevsimlik tarim isçilerinin zorlu sartlar altinda çalistiklarini belirten Kaymakam Melikoglu, “Devlet olarak onlarin yanindayiz ve her türlü destegi saglamak için buradayiz” dedi.

Ziyaret sirasinda tarim isçilerinin yasam sartlari hakkinda bilgi alan Melikoglu, çözüm önerilerini de degerlendirdi. Bu anlamli ziyaretin ardindan çocuklara yönelik sinema etkinligi programi gerçeklestirildi.

Etkinlik kapsaminda çocuklar, açik hava sinemasinda film izleme keyfi yasadi. Çocuklarin mutlulugu yüzlerinden okunurken, etkinlik hem isçi aileleri hem de organizasyon ekibi tarafindan büyük takdir topladi.

Program, çocuklara dagitilan hediyeler ve yapilan ikramlarla sona erdi. Kaymakam Melikoglu ve beraberindeki heyet tarim isçilerine yönelik hizmetlerin artarak devam edecegini söyledi.

Kaynak: İHA