Osmaniye'de Kastabala Kus Cenneti'nde Çikan Yangin Söndürüldü

Osmaniye’de Kastabala Kus Cenneti’nde çikan yangin, yaklasik 3 saat süren bir çalismanin ardindan kontrol altina alinarak söndürüldü.

Osmaniye'de Kastabala Kus Cenneti'nde Çikan Yangin Söndürüldü
Osmaniye’nin Kirmitli köyünde bulunan ’Mahalli Öneme Haiz Sulak Alan’ olarak ilan edilerek koruma altina alinan Kastabala Kus Cenneti havzasinda alevlerin yükseldigini gören köylüler, durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Rüzgarin etkisiyle kisa sürede büyüyen otluk alandaki yangina, bölgeye sevk edilen Orman Isletme ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekiplerin yaklasik 3 saat süren çalismasinin ardindan yangin, kontrol altina alindi. Sogutma çalismalarinin ardindan yangin tamamen söndürülürken, bölgede yaklasik 8,5 dönüm alanin zarar gördügü ögrenildi.

Yangin sirasinda bölgeye yakin bir noktada bulunan, Hayvan Haklari Federasyonu (HAYTAP) veteriner hekimler ve saglik müdahale birimi görevlileri de söndürme ve sogutma çalismalarina yardim ederek, bölgede yaralanmis yabani hayvan taramasi yaptilar.

Üstlerinden geçen helikopter ve uçagi gördükten sonra, itfaiyenin siren seslerini takip ettiklerini söyleyen Veteriner Hekim Ali Laçinbala, "Bölgede çok sayida yabani hayvan oldugunu biliyorduk. Aracimizla hemen bölgeye geldik. Orman Isletme ekibinin yangin söndürme biriminin hizli ve taktiksel müdahalesi bizlerin de is gücü yardimiyla bu yangini küçük kayiplarla atlattigimiza inaniyoruz" diye konustu.

Bölgedeki söndürme çalismalarina yardim eden HAYTAP Ankara Temsilcisi Melike Karatas ise, "Bugün Osmaniye’de bir yangin gerçeklesti. Biz de HAYTAP ekibi olarak sahadaydik burada yangin söndürme ve sogutma çalismalarina katildik. Bölgede veteriner hekimlerimizle beraber saglik ekibimizle bölgede bir tarama yaptik. Bölgede yarali hayvan var mi diye tilki ve çakal yuvalarina rastgeldik ancak yuvalarin bos oldugunu gördük" dedi.

Kaynak: İHA