MTÜ'de 'Yaza Merhaba Tiyatrolari Günleri'

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sanat Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Sahne Sanatlari Bölümü üçüncü ve dördüncü sinif ögrencileri genel sanat yönetmenligini Mehmet Önder’in üstlendigi 1.Yaza Merhaba Tiyatro Günleri kapsaminda hazirladiklari üç tiyatro oyununu dört gün boyunca sanatseverlerin begenisine sundu.

MTÜ'de 'Yaza Merhaba Tiyatrolari Günleri'
Ocak ayinda birincisini düzenledikleri ve yönetmenligini Mehmet Önder’in gerçeklestirdigi, Anton Çehov’nun - Sevgili Doktor, Tennesse Williams’in Sirça Hayvan Koleksiyonu, Peter Turrini’nin - Nihayet Bitti, Emmanuelle Marie’nin - Beyaz, Necati Cumali’nin - Derya Gülü oyunlarini on gün süren 1.Malatya Tiyatro Günleri etkinligi kapsaminda seyirciyle bulusturan ekip, ardindan ayni yil içinde ikinci festivali gerçeklestirdi.

Etkinlikte, Gökmen Çinar, Defne Çoban, Ferda Çelik, Diyar Kaplan ve Can Zengin teknik ekip ve ayni zamanda oyuncu olarak görev aldilar.

Oyunlarin yönetmenligini de yapan festival direktörü Mehmet Önder, “afet bölgesinin morale ihtiyaci var, biz de elimizden geleni yapmak için tüm imkansizliklara ragmen bir sezon içinde sekiz oyun çalisip binlerce insana dokunduk, her zaman yanimizda olan rektörümüz Prof. Dr. Recep Bentli’ye, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan’a ve destek veren tüm güzel insanlara tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Ekip, 1.Yaza Merhaba Tiyatro Günleri kapsaminda Skarmeta’nin Atesli Sabir, Tom Kempinski’nin Ayrilis ve Tennesse Williams’in Çökme Tehlikesi oyunlarini 24, 25, 26, 27 Haziran tarihlerinde Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Sahnesinde ücretsiz olarak sahnelediler.
Kaynak: İHA