Il Milli Egitim Müdürü Yener Açiklamasi 'Ögretmenlerimizin Rehberligi Çok Önemli'

Sivas’ta Rehberlik ve Psikolojik Danisma Hizmetleri Il Yürütme Komisyonu Toplantisi gerçeklestirildi. Toplantida konusan l Milli Egitim Müdürü Necati Yener, “Ülkemizin aydinlik gelecegi olan çocuklarimizin ilgi ve yeteneklerine göre en dogru tercihi yapabilmeleri için ögretmenlerimizin rehberligi çok önemli” dedi.

Il Milli Egitim Müdürü Yener Açiklamasi 'Ögretmenlerimizin Rehberligi Çok Önemli'
Sivas’ta Rehberlik ve Psikolojik Danisma Hizmetleri Il Yürütme Komisyonu Toplantisi yapildi. Millî Egitim Müdürü Necati Yener baskanliginda kurumun toplanti salonunda gerçeklestirilen toplantiya, il ilçe özel egitim ve rehberlik subelerinden sorumlu birim amirleri, komisyon üyesi okul kurum müdürleri ve rehber ögretmen psikolojik danismanlar katildi.

Kente ait Rehberlik ve Psikolojik Danisma Hizmetleri ihtiyaç analizi sonuçlarinin masaya yatirildigi toplantida YKS ve LGS tercih sürecinin etkin bir sekilde yürütülmesi için planlanan çalismalar degerlendirildi.

Ögrencilere bir üst ögrenime geçis sürecinde sunulan rehberlik hizmetlerinin önemine vurgu yapan Millî Egitim Müdürü Yener, "Ülkemizin aydinlik gelecegi olan çocuklarimizin ilgi ve yeteneklerine göre en dogru tercihi yapabilmeleri için ögretmenlerimizin rehberligi çok önemli. Onlari iyi dinlemeli, anlamali ve karar verme süreçlerinde en iyi sekilde yardimci olmaliyiz. Velilerimizin de bu süreçte bilgilendirilmesi ve dogru yönlendirilmesi çok önemli. Ben, özverili çalismalariyla ögrencilerimizin yolunu aydinlatan rehber ögretmen/psikolojik danismanlarimiza tesekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Yener, 2024-2025 egitim-ögretim yilinda yürütülecek çalismalara yönelik hedeflerin de belirlendigi toplantida görüs, öneri ve talepleri dinledi.
Kaynak: İHA