Gurbetçi Zihinsel Engelli Gencin Polislik Hayali Gerçek Oldu

Almanya’da ailesiyle birlikte yasayan ve polis olmak isteyen zihinsel engeli Kadir Can Acar’in polislik hayali memleketi Aksaray’da gerçek oldu.

Gurbetçi Zihinsel Engelli Gencin Polislik Hayali Gerçek Oldu
24 yasindaki Kadir Can Acar, Almanya’nin Frankenthal sehrinde dünyaya geldi. Tatil için Türkiye’ye gelen Kadir Can, memleketi Aksaray’daki yakinlarini ziyaret etti. Almanya’da televizyonlarda hep polisiye dizi ve filmler izleyen ve hep polis olmak isteyen Kadir Can’in hayali gerçek oldu. Ailesiyle Eskil Ilçe Emniyet Müdürlügünü ziyaret eden Kadir Can’a emniyet ekipleri da kayitsiz kalmadi. Kadir Can’a uygun bir kiyafet giydiren ilçe emniyeti personeli, daha sonra emniyet içerisini gezdirerek polislik meslegi hakkinda bilgiler verdirdikten sonra trafik polis araciyla devriyeye çikti.

Eskil Ilçe Emniyet Müdürlügünde görevli Komiser Yardimcisi Mehmet Dalmis, Kadir Can’in polislik hayalinin bir günlük de olsa gerçeklestigini söyledi.

Kiyafetleri temin edildikten sonra emniyeti gezdirdiklerini belirten Dalmis, “Kadir Can özel bir kardesimizdir. Ailesi, Kadir Can’in polis olmak istedigini emniyetimize gelerek bildirdi. Biz de uygun polis kiyafeti temin ettik. Emniyet içerisinde farkli branstaki arkadaslarimiz ile Kadir Can’la yakindan ilgilendik, emniyeti gezdirdik ve trafik aracimizla devriye görevini yaptik. Kadir Can’in bir günlük de olsa gönlünü hos etmek için elimizden geleni yaptik. Türkiye’ye geldigi zaman Eskil Ilçe Emniyet Müdürlügümüzde her zaman misafir eder, görevlerimizi beraber yerine getiririz. Kadir Can bizi ziyaret ederken Almanya’dan çikolatasini da getirmis, bizleri de mutlu etti” dedi.

Kaynak: İHA