Gökhöyük'te Tohumluk Bugday Hasadi Basladi Açiklamasi 4 Bin 500 Ton Üretim Bekleniyor

Amasya’daki Gökhöyük Tarim Isletmesinde sertifikali tohumluk bugdayin tarladan yolculugu basladi. Tarim Isletmeleri Genel Müdürlügüne (TIGEM) bagli isletmenin verimli arazilerinde baslayan bu yilki hasatta yaklasik 4 bin 500 ton bugday üretimi hedefleniyor. Geçen yil Ekim ayinda ekilip bu ay olgunlasan basaklarin biçerdöverler ve is makineleri kullanilarak hasat edildigi çalisma havadan dronla görüntülendi.

Gökhöyük'te Tohumluk Bugday Hasadi Basladi Açiklamasi 4 Bin 500 Ton Üretim Bekleniyor


Tohumluk bugdaylar Türkiye’nin dört bir yanina dagitiliyor

Gökhöyük Tarim Isletmesi Müdürü Muhammet Altiparmak, “7 bin 700 dekar alanda yaklasik 4 bin 500 ton mahsul üretmeyi hedefliyoruz” dedi.

Tohumluk amaçli üretilen ekmeklik bugdaylarin tamaminin Türkiye’nin dört bir yanina dagitildigini belirten Muhammet Altiparmak, “Mahsulümüzü sertifikali hububat tohumu olarak degerlendirmekteyiz. Hasat sonrasi tohum hazirlama tesislerinde eleyip paketledikten sonra satisa hazir hale getirmekteyiz” diye konustu.

Isletmede sertifikali flamura-85 ve kate A1 çesidi bugday üretiminin gerçeklestigine deginen Altiparmak, bölge üreticileri ve çiftçiler tarafindan tercih edilen bu iki türün ekmeklik kalitelerinin çok yüksek olduguna isaret etti.

Vali Doruk: “Anizlarin yakilmasi büyük afetlere yol açiyor”

Isletmede kurban kesilen hasat baslangicina katilan Amasya Valisi Yilmaz Doruk, biçerdöver kullandi. Topragin veriminin düsmesine neden olan aniz yanginlari konusunda uyarilarda bulunan Vali Doruk, “Anizlarin yakilmasiyla büyük afetlere yol açacak sonuçlarla karsilasiyoruz. Çiftçilerimizin dikkat etmelerini ve aniz yakma gibi bir duruma sebebiyet vermemelerini istiyoruz” seklinde konustu.

Hasat programina Amasya Il Tarim ve Orman Müdürü Gürol Çetin ile Amasya Ziraat Odasi Baskani Mustafa Cebeci de katildi.

Kaynak: İHA