'El Ele' Sloganiyla Tura Çikan Alman Turistler Süphan Dagi'na Tirmandi

BITLIS – Almanya’dan ‘El Ele’ sloganiyla yola çikan ve tanistiklari kisilerin el izlerini karavanlarina isleyen Alman turistler, son olarak Bitlis’in Adilcevaz ilçesi sinirlarinda bulunan Türkiye’nin en yüksek zirvelerinden biri olan Süphan Dagi’na tirmandi.

'El Ele' Sloganiyla Tura Çikan Alman Turistler Süphan Dagi'na Tirmandi
Almanya’dan yola çikan Tobias Ich Schröder ve Bianca Heringhaus, Türkiye’ye gelene kadar Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan gibi ülkeleri gezdi. Türkiye’de ise bes aydir seyahat eden turistler, son olarak Adilcevaz ilçesine geldi. Karavana araçlariyla konakladiklari süre boyunca irk, inanç ve ten rengi ayrimi yapmadan insanlarla bag kurmak amaciyla "El Ele" sloganiyla tanistiklari insanlarin ellerini boyayarak karavanlarina el izlerini nakseden turistler, ilçe sinirlarinda bulunan Türkiye’nin en yüksek zirvelerinden biri olan Süphan Dagi’na da tirmandi.

Kamp kurduklari her sehirde insanlarla güzel vakit geçirip kültürlerini ögrenmeye çalistiklarini ifade eden Tobias Ich Schröder, “Almanya’dan baslayip Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye geçtik. Zaten bes aydir Türkiye’de seyahat ediyoruz. Biz bu ülkeyi çok seviyoruz. ‘El Ele’ sloganiyla geziyoruz. Ten renginiz veya dininiz ne olursa olsun insanlarla birlikte gülmek istiyoruz, kültürlerini tanimak, ülkelerini görmek istiyoruz. Bu yüzden seyahat ediyoruz ve bizi bekleyen tüm daglari sevdigimiz için geldik ve artik buradaki insanlari da sevmeyi ögrendik. Çok misafirperver bir sekilde karsilastik ve bu bizim için harikaydi. Insanlarin misafirperverliginden ve güzelliginden çok etkilendik” dedi.

Konakladiklari tüm kentlerde insanlarin el izlerini karavana araçlarina naksettiklerini söyleyen Tobias Ich Schröder, “El izleri biz insanlarin birbirimizle baglanti kurdugumuzu göstermeyi amaçliyor. Dünyaya biraz daha huzur getirmek, insanlarla güzel vakit geçirmek istiyoruz. Bilirsiniz, insanlar arasinda çogu zaman saygi kaybolur. Televizyon izliyorsunuz, kötü haberleri görüyorsunuz. O zaman anlayis eksikligi ortaya çikiyor. Hemen önyargilar devreye gidiyor. Bunu yalnizca biz insanlar degistirebiliriz, onu da sadece birbirimizle konusursak ve birbirimizin gözlerine bakarsak degistirebiliriz. El izleriyle ulasmak ve tanitmak istedigimiz sey tam olarak budur” diye konustu.

Kaynak: İHA