Eczacilik Fakültesi Mezunlari Için Yemin Töreni Düzenlendi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Eczacilik Fakültesi 2023-2024 Akademik Yili mezunlari için Yemin Töreni gerçeklestirildi.

Eczacilik Fakültesi Mezunlari Için Yemin Töreni Düzenlendi
Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçeklestirilen törene, BEUN Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Senol Hakan Kutoglu ve Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, senato üyeleri, Zonguldak Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Ertugrul Güner, akademisyenler, mezunlar ve mezunlarin aileleri katildi.

Mezun eczacilarin tören alanina gelmesi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende, kürsüye davet edilen 2023-2024 Akademik Yili fakülte birincisi Eczaci Ecenur Coskun, mezunlar adina konusma yapti. Törenin açilisinda konusan Eczacilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Akyüz, fakültenin mevcut 532 ögrencisi oldugunu, bu yil 95 ögrencinin mezun olacagini aktardi. Fakültenin ihtiyaç duydugu fiziki altyapi ve akademik faaliyetlere yönelik ihtiyaçlarda her daim kendilerine destek olan BEUN Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer’e tesekkürlerini sunan Akyüz, ayrica mezun eczacilara mesleklerinde daima bilgi, özveri ve saygi çerçevesinde hareket etmeleri gerektigini belirtip mezunlara, mezunlarin yetismesinde büyük emekleri olan mezun aileleri ve fakülte akademik personeline tesekkür ederek konusmasini sonlandirdi.

Açilis konusmasini gerçeklestirmek üzere kürsüye gelen Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Senol Hakan Kutoglu, mezun eczacilari tebrik ederek bundan sonraki yasamlarinda BEUN’u temsil edecek olmalarindan dolayi onlarla gurur duyduklarini ifade etti.

Mezun eczacilardan, emegin baskenti olan Zonguldak’in Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ili, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin ise Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk üniversitesi oldugunu hiçbir zaman unutmamalarini ve bu sehirde yasayip bu sehrin üniversitesinden mezun olmalari sebebiyle daima bununla gurur duymalari gerektigini belirtti.

Eczacilarin kariyerleri için tavsiyede de bulunan Kutoglu, her daim güler yüzlü, iyi niyetli ve yardimsever olmalarini; görmek istedikleri sayginligi insanlara gösterdikleri saygi üzerinden beklemeleri gerektigini dile getirerek diplomalarini da millete hizmet etmek için almalarinin önemine vurgu yapti. Konusmasini sonlandirirken Atatürk’ün “Millete efendilik olmaz, millete hizmetkârlik olur.” ifadesine atif yapan Kutoglu; tüm mezun eczacilari, onlarin yetismelerinde ve egitimlerinde büyük emekleri olan ailelerini ve fakülte akademik personelini tebrik etti.

Açilis konusmalarinin ardindan 2023-2024 Akademik Yili fakülte birincisi Ecenur Coskun, fakülte ikincisi Gizem Izbudak, fakülte üçüncüleri Sevda Yildiz ve Nuray Tekavut’a mezuniyet ve basari belgesi takdim edildi. Fakülte birincisi Ecenur Coskun, adinin yazili oldugu plakayi törenle mezuniyet kütügüne çakti. Tören, mezunlara mezuniyet belgesi takdimiyle devam etti.

Mezunlarin yemin etmesi ve kep atmasinin ardindan tören sona erdi.
Kaynak: İHA