Bolu'da Özel Güvenlik KAAN Uygulamasiyla Suçun Islenmesini Engelledi

Içisleri Bakanligi tarafindan yürütülen Genel Kolluk-Özel Güvenlik Is Birligi ve Entegrasyon Projesi (KAAN) sayesinde Bolu’da bir fabrikada görev yapan özel güvenlik, suçun islenmesini engelledi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri tarafindan suçüstü yapilan sahislar gözaltina alinirken, özel güvenlik görevlisine ise tesekkür belgesi verildi.

Bolu'da Özel Güvenlik KAAN Uygulamasiyla Suçun Islenmesini Engelledi
Içisleri Bakanligi tarafindan 2019 yilinda KAAN projesi hayata geçirildi. Genel Kolluk - Özel Güvenlik Is Birligi ve Entegrasyon Projesi (KAAN) uygulama seklinde telefonlara yükleniyor. Özel güvenlik görevlileri, yasanan olumsuz bir durumu anlik olarak polis ve jandarma ekiplerine bildirebiliyor. Bolu’da bulunan bir fabrikada çalisan özel güvenlik Halil Karabatak da KAAN uygulamasi üzerinden verdigi bildirim ile bir suçun aydinlatilmasinda yardimci oldu. Bolu Valiligi, Halil Karabatak’a, Özel Güvenlik Haftasi kapsaminda tesekkür belgesi verdi. Tesekkür belgesi takdimini Bolu Valisi Erkan Kiliç yapti. Programa Bolu Il Emniyet Müdürü Ercan Dagdeviren ve Il Jandarma Komutani Albay Mehmet Avci da katildi.

KAAN uygulamasina dikkat çeken Kiliç, “Bu suçla mücadelede bize verdikleri destek çok önemli. Bunu da Içisleri Bakanligimiz mobil bir uygulamayla özel güvenlik görevlilerinin suç islenmesini önleme amaçli buradan bildirimde bulunma durumlari söz konusu. Tabi emniyetinde toplum destekli polislik faaliyetleri var. Suçun azaltilmasinda bize çok fayda veriyor. Bunun yaninda KAAN uygulamasi da ayni sekilde önemli katkilarda bulunuyor. Bunun büyük bir örnegini ilimizde gördük” ifadelerini kullandi.

Kiliç, islenen suçun aydinlatildigi, suçlularin yakalandigini ifade etti.

Sahislarin isledigi suça iliskin bilgiler ise gizli tutuldu.
Kaynak: İHA