Yaz Kuran Kurslari Için Kurumlar Arasinda Protokol Imzalandi

Çorum’da Belediye Baskanligi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Il Müftülügü arasinda “Yaz Kur’an Kurslari Isbirligi Protokolü” imzalandi.

Yaz Kuran Kurslari Için Kurumlar Arasinda Protokol Imzalandi
Protokol, Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Gençlik ve Spor Il Müdürü Cemil Çaglar, Il Milli Egitim Müdürü Abdullah Kodek ve Il Müftüsü Sahin Yildirim tarafindan imzalandi.

Imzalanan protokol çerçevesinde, camilerde Kur’an kurslarinda, Belediye Gençlik Merkezlerinde, Milli Egitim Bakanligina bagli okullarda 01 Temmuz 2024-16 Agustos 2024 tarihleri arasinda 7 hafta süre ile Yaz Kur’an Kurslari egitimi verilecek. Çocuklarin ve gençlerin manevi gelisimine katkida bulunmak amaciyla açilan Yaz Kur’an Kurslarinda futbol, masa tenisi, dart, satranç gibi branslarda turnuvalar düzenlenecek. Yaz Kur’an Kursu ögrencileri için yüzme, judo, jimnastik alanlarda sportif faaliyetler ve etkinlikler tertip edilecek.

Çocuklarin sahsiyet olusumunda ve sosyal kültürel kimlik gelisiminde din egitimi ve ögretiminin büyük önem arz ettigini belirten Vali Dagli, protokolün çocuklarin ve gençlerin beden ve ruh sagliklarina, manevi gelisimlerine pozitif yönde etkide bulunacagini, ögrencilerin ihtiyaci olan din egitiminin çocuk oyunlari, sportif faaliyetler ve fiziksel aktiviteler ile daha verimli hale gelecegini ifade etti.

Vali Dagli, bilgi ve teknolojinin de etkisiyle bireysel ve toplumsal anlamda ilgi, algi ve olgularin çok hizli degistigi günümüzde protokolün çocuklarin milli ve manevi degerlere bagli birer genç olarak yetismesine ivme kazandiracak önemli bir adim oldugunu belirterek Çorum’da düzenlenecek olan Yaz Kur’an Kurslarinin tüm ögrenciler için saglikli, huzurlu ve hayirli olmasini diledi.
Kaynak: İHA