Rektör Topal Açiklamasi 'Yeni Girisimcilik Programlari Düzenleyerek Bölgeye Ekonomik Hareketlilik Getirmeyi Amaçliyoruz'

Danisma kurulu toplantisinda konusan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, yeni girisimcilik programlari düzenleyerek bölgeye ekonomik hareketlilik getirmeyi amaçladiklarini söyledi.

Rektör Topal Açiklamasi 'Yeni Girisimcilik Programlari Düzenleyerek Bölgeye Ekonomik Hareketlilik Getirmeyi Amaçliyoruz'
Kastamonu Üniversitesi’nin mevcut durumunun degerlendirilmesi ve gelecek hedeflerinin belirlenmesi amaciyla düzenlenen danisma kurulu toplantisi, Senato Salonu’nda gerçeklestirildi.

Kamu, sanayi ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ve is adamlarinin katilimiyla gerçeklestirilen toplantiya, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ev sahipligi yapti. Toplantida, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Kasim Yenigün de hazir bulundu. Üniversitede yapilan çalismalar, basarilar ve devam eden projeler hakkindaki sunumla baslayan toplantida Kastamonu Teknokent, Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile Ormancilik ve Tabiat Turizmi Ihtisaslasma Koordinatörlügü’nün faaliyetleri ve elde edilen basarilar vurgulandi.

Danis Kurulu toplantisinin açilisinda konusan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, kurumsal iyilestirmeleri degerlendirmek amaciyla dis paydaslarla bir araya geldiklerini belirterek, gelecege dair planlarin sistematik ve kurumsal bir anlayisla gerçeklestirilmesini istediklerini ifade etti.

Rektör Topal, üniversitenin sahip oldugu geçmis tecrübe ve bilgi birikimini, dis paydaslarin fikir ve görüsleri dogrultusunda sürekli gelisim ve yenilikçiligi ön planda tutarak, egitim-ögretim, arastirma, girisimcilik ve topluma hizmet islevlerini nitelikli bir sekilde gerçeklestirmek üzere çalistiklarini söyledi.

Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin sehre katki saglamaya çalistigini ve yapilacak planlarin olusturulmasi, güncellenmesi, arastirma ve gelistirme is birliklerinin gelistirilmesi ve toplumsal katki hedeflerine ulasilmasi konularinda iç ve dis paydaslarla sürekli istisare halinde olmanin önemine degindi.

Kastamonu Üniversitesi’nin genç ve dinamik yapisinin getirdigi potansiyel sayesinde arastirma alaninda önemli bir ivme yakaladigini belirten Rektör Topal, Ormancilik ve Tabiat Turizmi alaninda ihtisas üniversitesi olmanin getirdigi avantajlara dikkat çekerek, Kastamonu Üniversitesi’nin bölgesel kalkinma hedefleri dogrultusunda faaliyet gösteren firmalara egitim ve danismanlik vermek, patent ve faydali model basvurularini artirmak, uygun patentlerin ticarilesmesini saglamak ve teknoloji gelistirme bölgeleri performans endeksinde üst siralarda yer almak için çalismalar yürüttüklerini kaydetti.

Rektör Topal, yeni girisimcilik programlari düzenleyerek bölgeye ekonomik hareketlilik getirmeyi amaçladiklarini da belirtti.

Toplumsal katki ve sosyal sorumluluk alaninda, STK’lar ile is birligini güçlendirmek ve nitelikli ortak faaliyetlerin sayisini artirmak amaciyla çalistiklarini ifade eden Rektör Topal, tüm fakülte, yüksekokul ve MYO’larda sosyal sorumluluk projeleri yapilmasini saglama ve her yil hayat boyu ögrenme kapsaminda nitelikli egitim ve kurslar düzenleme hedefinde olduklarini kaydetti.

Açilis konusmasinin ardindan paydaslar, Kastamonu Üniversitesi’nin gelecegiyle ilgili çesitli görüsler ortaya koyarak öneri ve fikirlerini paylasti. Toplantinin sonunda paydaslar, Kastamonu Üniversitesi’nin güçlenmesi ve ögrencilere daha genis imkanlar saglanmasi için is birligi yapma konusunda hemfikir oldu.
Kaynak: İHA