Osmaniye Valilik Kompleksi Ve Kiz Ögrenci Yurdu Günesten Elektrik Üretecek

Osmaniye Valilik Kompleksi ve Osmaniye Kiz Ögrenci Yurdu’na kurulacak günes enerjisi santrali (GES) ile elektrik üretilecek.

Osmaniye Valilik Kompleksi Ve Kiz Ögrenci Yurdu Günesten Elektrik Üretecek
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yilmaz, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Yapi Isleri Genel Müdürü Banu Aslan ile birlikte Kamu Binalarinda Enerji Verimliligi (KABEV) Projesi çerçevesinde enerji verimliligi çalismalari yapilan Valilik Kompleksi ve Osmaniye Kiz Ögrenci Yurdu’nda incelemelerde bulundu.

Ilk olarak Osmaniye Kiz Ögrenci Yurdu’nu ziyaret eden Vali Yilmaz’a Osmaniye’de enerji verimliligi projesinin uygulandigi binalarda yapilan çalismalar hakkinda Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Yapi Isleri Daire Baskani Esra Turan Tombak tarafindan sunum yapilarak bilgi verildi.

Sunumda bina yalitim uygulamasi ve pencere revizyonu, isitma-sogutma sistemleri renovasyon uygulamalari, kazanlarin yenilenmesi, solar termal kollektör sisteminin iyilestirilmesi, aydinlatma seviyelerine uygun led armatörlerle degistirilmesi, fotovoltaik panel kurulmasi, bina otomasyon sistemi ve enerji yönetim sisteminin kurulmasi hakkinda detayli bilgi sunuldu.

Daha sonra yurt binasinda ve valilik binasi otoparkinda kurulan günes enerjisi sisteminde incelemelerde bulunan Vali Erdinç Yilmaz, incelemelerinin ardindan yaptigi açiklamada, “Hem Valiligimizin çatisinda hem otoparkinda ayrica Kiz Ögrenci Yurdumuzun çatisinda günes enerjisi sistemi kuruldu. Hem Valiligimizde hem de Kiz Ögrenci Yurdumuzda elektrigin yüzde 65’ini ücretsiz saglamis oluyoruz, bu enerjinin saglanmis olmasi ciddi anlamda bize tasarruf ve katki saglamaktadir. Ayrica yapilan çalisma hem otoparkimizda çok estetik bir görüntü arz ediyor, araçlarimizin dolu, yagmur ve günesten korunmasi anlaminda otoparkimizi çok güzellestirdi. Ayrica çatilarimiza yerlestirildi. Böyle güzel bir çalismayi Osmaniye’mize kazandiran Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiza, Bakanligimiz personellerine, Sayin Genel Müdürümüze çok tesekkür ediyoruz. Bu çalismadan çok memnun olduk. Temiz bir enerji. Ilimiz açisindan kiymetli. Günesin bol oldugu Çukurova’dayiz ve günesten de azami bir sekilde yararlanmis oluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA