MTSO Yönetim Kurulu Baskani Sadikoglu, Yeni Hibe Destegi Talep Etti

Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) Mukim Temsilci Yardimcisi Miodrag Dragisic’i Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi’nda agirlayan MTSO Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, UNDP’nin depremzede isletmelere verdigi hibe desteginin önemli bir can suyu oldugunu belirterek, yeni hibe destegi talep etti.

MTSO Yönetim Kurulu Baskani Sadikoglu, Yeni Hibe Destegi Talep Etti
Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) Mukim Temsilci Yardimcisi Miodrag Dragisic, beraberindeki heyetle Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi’ni ziyaret etti. AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu tarafindan karsilanan UNDP heyeti MTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile toplanti düzenledi.

Malatya’ya gelecek her türlü destegin önemine vurgu yapan AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “Deprem sonrasi büyük yara alan esnafin, orta ölçekli isletmelerin ve sanayicilerin genel durumu hakkinda her daim Malatya Ticaret ve Sanayi Odamizla istisare halindeyiz. Sehrimizin ekonomik olarak daha hizli toparlanabilmesi adina bu tür istisarelerin önemi çok büyük. Depremzede isletmelerimiz için hibe destekleri elbette büyük anlam tasiyor. Ticaret Sanayi Odamizin üyeleri için gösterdigi bu gayret çok önemli. Malatya’daki isletmelerin 6 Subat öncesine dönebilmesi için her türlü destegin takipçisiyiz. BM basta olmak üzere farkli fon, hibe ve düsük faizli kredilerin sehrimize kazandirilmasi için gayret gösteriyoruz. Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) Mukim Temsilci Yardimcisi Miodrag Dragisic beyefendi özelinde tüm UNDP ekibine de sehrim adina tesekkür ediyorum” dedi.

UNDP’nin Malatya’daki 842 küçük ve orta ölçekli isletmeye verdigi toplam 44 milyon TL’lik hibe destegi için tesekkür eden Baskan Sadikoglu, Malatya’nin agir hasar alan is yeri sayisinda tüm deprem illeri arasinda birinci sirada oldugunu belirtip yeni hibe destegi talebinde bulundu. Baskan Sadikoglu, “Sehrimizde 27 bin 500 bagimsiz is yerimiz kullanilamaz hale geldi. Odamizin 10 bin 600 üyesinin tamami depremden dogrudan ve dolayli yoldan etkilendi. Agir hasarli konut sayisiyla Hatay’dan sonra ikinci sirada yer alan Malatya’miz, agir hasarli isyeri sayisinda ise birinci sirada yer aliyor. Yani, Malatya olarak depremi en agir haliyle yasadik. Yapmis oldugumuz görüsmeler ve talepler sonucunda 842 küçük ve orta ölçekli isletmeye verdiginiz toplam 44 milyon TL’lik hibe destegi için tesekkür ediyoruz. Biz istiyoruz ki tüm isletmelerimiz hibe desteginden faydalansin. Bu kapsamda yeni hibe destekleri talep ediyoruz” seklinde konustu.

Deprem sonrasinda Malatya özelinde UNDP olarak yaptiklari çalismalar hakkinda bilgiler veren Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) Mukim Temsilci Yardimcisi Miodrag Dragisic, MTSO Baskani Sadikoglu’nun talebi dogrultusunda yeni hibe arayisinda olduklarini ifade ederek, yeni fonlar bulduklari takdirde Malatya’daki isletmelere hibe destegi sunacaklarini belirtti.

Ziyarette UNDP Kapsayici ve Sürdürülebilir Büyüme Portföy Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak, UNDP Gaziantep Bölge Temsilcisi Hamit Dogan, UNDP Proje Yöneticisi Alper Demir ve UNDP Malatya Temsilcisi Oguz Deveci de yer aldi.
Kaynak: İHA