Kendisini Jandarma Olarak Tanitan Dolandirici Böyle Yakalandi

Çorum’da kendisini askeri personel olarak tanitan ve yasli kadini dolandiran zanli, polis ekipleri tarafindan kiskivrak yakalandi.

Kendisini Jandarma Olarak Tanitan Dolandirici Böyle Yakalandi
Olay, Bahçelievler Senyurt Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Z.M. (76) adli kadini telefonla arayan H.K. (34) kendisini askeri personel olarak tanittiktan sonra müstekinin esinin tutuklandigini ve evdeki ziynet esyalari ile paralari vermesini istedi. Yasli kadin evine gelen süpheliye 4 bilezik, 2 tane küpe ve 2 bin 650 TL’yi teslim etti. Z.M. bir süre dolandirildigini anlayinca durumu polise haber verdi. Ihbar üzerine Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligince yapilan incelemeler sonunda polis ekipleri, süphelinin H.K. oldugunu tespit etti.

Dolandiricilik olayi güvenlik kameralarina yansidi

Yasli kadinin dolandirildigi olay güvenlik kameralarina da yansidi. Görüntülerde zanli önce Z.M.’nin bulundugu apartmana giriyor. Daha sonra apartmandan ayrilan zanli taksi ile bir kuyumcuya giderek bilezikleri bozdurup parasini alip is yerinden ayriliyor. Çorum’dan kaçmak üzereyken polis ekipleri tarafindan otogarda kiskivrak yakalanan H.K. gözaltina aliniyor. Zanlinin üzerinde yapilan aramada 7 bin 260 TL nakit para ile 2 adet altin küpe ele geçirildi.
Kaynak: İHA