Dis Hekimligi Fakültesi Mezunlari Için Yemin Töreni Düzenlendi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Dis Hekimligi Fakültesi 2023-2024 Akademik Yili mezunlari için Yemin Töreni gerçeklestirildi.

Dis Hekimligi Fakültesi Mezunlari Için Yemin Töreni Düzenlendi
Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçeklestirilen törene, BEUN Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Zonguldak Il Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ahmet Güngör, senato üyeleri, akademisyenler, ögrenciler ve ögrencilerin aileleri katildi.

Mezun ögrencilerin tören alanina gelmesi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende, Dis Hekimligi Fakültesi Hack Rock grubu ögrencileri müzik dinletisi icra etti. Büyük begeni toplayan dinletinin ardindan kürsüye davet edilen 2023-2024 Akademik Yili fakülte birincisi Durmus Berke Karasu, mezunlar adina konusma yapti. Törenin açilisinda konusan Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Baran Can Saglam, fakülte olarak ilk mezunlarini vermelerinden bu yana on yil geçtigini ve bu süreçte mezun hekimlerin basarili bir kariyer sürdürerek BEUN için övünç kaynagi olduklarini ifade etti.

Ayni zamanda Türkiye’deki 91 dis hekimligi fakültesi arasinda DUS sonuçlarina göre ilk beste yer almalarinin da bu basarinin ve övüncün tescili oldugunu aktardi. Saglam, bu basarida emegi geçen tüm mezun hekimlere, mezun hekimlerin ailelerine ve fakülte akademisyenlerine vermis olduklari emeklerden dolayi tesekkürlerini sunarak mezun hekimleri tebrik etti. Saglam sözlerini, göreve geldigi günden bu yana ögrencilere sundugu imkânlar ve üniversitenin her bransta büyük basarilar elde etmesi için çaba gösterdigini ifade ettigi BEUN Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer’e tesekkürlerini sunarak sonlandirdi.

Açilis konusmasinin ardindan fakülte birincisi Durmus Berke Karasu, fakülte ikincisi Aysenur Tanriver ve fakülte üçüncüsü Kevser Gündogdu’ya mezuniyet ve basari belgesi takdim edildi. Fakülte birincisi Durmus Berke Karasu, adinin yazili oldugu plakayi törenle mezuniyet kütügüne çakti. Tören, mezunlara mezuniyet belgesi takdimiyle devam etti.

Mezunlarin yemin etmesi ve kep atmasinin ardindan tören sona erdi.
Kaynak: İHA