Darica'da 98'Inci Kabotaj Ve Denizcilik Bayrami Kutlanacak

KOCAELI – Darica Belediyesi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’ni çesitli etkinliklerle kutlayacak. Dudayev sahilinde bulunan mini marinada gerçeklesecek etkinliklerde ayrica dip ve deniz temizligi de yapilacak.

Kara sularimizda mutlak bagimsizligimizi kazandigimiz 1 Temmuz 1926’da yürürlüge giren Kabotaj Kanunu ile denizlerimizde de egemen oldugumuzu tüm dünyaya ilan ettik. Bu yil 98’inci yildönümü kutlanacak olan Denizcilik ve Kabotaj Bayraminda Darica’da da çesitli etkinlikler düzenlenecek. Dudayev sahilinde bulunan mini marinada gerçeklesecek etkinliklerde ayrica farkindalik olusturmak için dip ve deniz temizligi de yapilacak.

29 Haziran Cumartesi günü saat 16.00’da Dudayev Sahilinde bulunan Mini Marina alaninda gerçeklesecek kutlama programinda dalgiçlar ve sahil güvenlik ekipleri Daricalilar için adeta bir görsel sölen sunacak. Deniz içerisinde Türk Bayragi da açilacak etkinlikte denizseverler için zipkin, dalis çantasi, karbon pala ve palet çantasi gibi sürpriz hediyeler de dagitilacak. Darica Belediyesi’nin ev sahipliginde gerçeklesecek etkinlige Türkiye Sualti Federasyonu, Nicomedia Su Sporlari ve Sualti Avciligi Spor Kulübü, Darica Arama Kurtarma Dernegi, IMEAK Deniz Ticaret Odasi Kocaeli Subesi, Kocaeli Sualti Arama Kurtarma, Darica Bayramoglu Balikçilar Spor Kulübü ve POYRAZSUB gibi kurumlar da katilacak.

Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, yaptigi açiklamada Denizcilik ve Kabotaj Bayramini kutlayarak Daricalilari etkinliklere davet etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde ilan edilen Kabotaj Kanunu’nun, Türkiye’nin denizlerdeki egemenliginin önemli bir dönüm noktasi oldugunu belirten ve sahil kenti olan Darica’nin bu tür etkinliklerle anilmasini önemsediklerini ifade eden Baskan Muzaffer Biyik, “Denizcilik tarihinin ve denizcilerin anisini yasatmak, deniz sevgisini pekistirmek amaciyla Darica’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramini kutlamayi önemsiyoruz. Çesitli kurumlarin destegi ve isbirligi ile ilçemizde geleneksel hale getirmek istedigimiz Denizcilik ve Kabotaj Bayramini en güzel sekilde kutlamak istiyoruz. Daricali hemserilerimizi de aramizda görmek istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA