Çorum'da Yaz Spor Okularina Coskulu Açilis

Çorum’da yaz spor okullarinin açilisi yapildi.

Çorum'da Yaz Spor Okularina Coskulu Açilis
Kades Baris Meydani’nda düzenlenen açilis programinda spor okullarina katilan ögrenciler tarafindan hazirlanan gösteriler büyük begeni topladi. Açilista konusan Gençlik ve Spor Il Müdürü Cemil Çaglar, bakanlik olarak sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerle gençler arasindaki sosyal bagi güçlendirmek, en az bir spor bransi ile gençlere ve çocuklara kendi yeteneklerini kesfederek spor aliskanligi kazandirmak istediklerini açikladi.

Çaglar, spor kültürünün tabana yayilmasi, gençleri milli, manevi ve kültürel degerlerle bulusturarak her türlü kötü aliskanliga ve bagimliliga karsi korumak, uzun vadede saglikli bireyler, vizyon sahibi gençler olusumuna katki saglamayi istediklerini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanligina bagli spor okullarinin bugün itibariyla basladigini söyleyen Çaglar, “33 brans, 163 antrenör, 60 gençlik egiticisi ve 26 gençlik çalisani ile dokunmadik genç birakmamak üzere yola çiktik. Okul sporlarinda zirve yaptik. Çesitli branslarda 155 sporcumuz ile ferdi olarak Türkiye dereceleri yaparak ilimizin adindan söz ettirdik. Federasyon faaliyetlerinde 119 sporcumuz ulusal ve uluslararasi basari elde ettiler” dedi.

Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin da, gençleri kültür, sanat ve spor salonlarinda görmek istediklerini açikladi.

Asgin, gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde basarili oldugunu gördükçe gurur duyduklarini belirtti.

Çorum’un bir spor sehri oldugunu kaydeden Asgin, “Tesislesme noktasinda çok sayida yapimini tamamladigimiz tesislerimiz var. Yapimi süren tesisler var. Bunlardan yapimi devam eden Güres Egitim Merkezimiz Türkiye’nin en güzel tesislerinden birisi olmaya aday. Masa tenisi salonu açilis gününü bekliyor. Tesisler noktasinda Çorum spor sehri olma noktasinda ilerliyor. Sadece tesis olmasi yetmiyor, burada hocalarimiza, antrenörlerimize ve destekleyen velilerimize ihtiyacimiz var” ifadelerini kullandi.

Okullarin sona ermesiyle 90 bin ögrencinin tatile girdigini, Çorum’un çok güzel tesisler ve sahalara sahip oldugunu kaydeden Vali Zülkif Dagli, gençlere her türlü imkanin sunuldugunun altini çizdi. Tüm tesislerin tamamini gençlerin hizmetinde oldugunu anlatan Vali Dagli, “Amacimiz, gençlerimizi, çocuklarimizi spora yönlendirmek. Çocuklarimizin sadece spor yapmasi degil, ayni zamanda bedensel, ruhsal ve ahlaki gelisimleriyle ilgili de ne yapilmasi gerekiyorsa yapiyoruz. Çocuklarimizi iyi yetistirmeliyiz ki gelecege güvenle bakabilelim. Çocuklarimizi zararli aliskanliklardan kurtarabilelim. Amacimiz çocuklarimiz sporla, sanatla, sporla mesgul olsun. Tüm amacimiz bu. 90 bin üzerindeki çocugumuzdan ne kadar fazlasini spora yönlendirebilirsek bizim için önemli. Gençlerimizin, çocuklarimizin katilimi çok güzel. Burada bir heyecan görüyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA