Besicilik Isine Devam Etmek Istiyor, Hayvan Verilmesini Bekliyor

Ardahan’da son 55 yilin en yogun kar yagisi sonrasi çig felaketinin olmasi nedeniyle ev ve ahiri yikilan hayvanlari da telef olan Tarkan Simsek, besicilik isine devam etmek istiyor.

Besicilik Isine Devam Etmek Istiyor, Hayvan Verilmesini Bekliyor
Ardahan’in Posof ilçesine bagli Derindere köyünde 7 Subat tarihinde etkili olan yogun kar yagisi nedeniyle çig felaketi meydana gelmisti. Çig felaketinde ev ve ahiri yikilan, ahir içerisindeki 14 büyükbas hayvani telef olan 3 çocuk babasi 50 yasindaki Tarkan Simsek AFAD’tan 44 bin TL, Kaymakamliktan 10 bin TL ve birazda ev esyasi yardimi yapildigini söyledi.

Felaket sonrasi cami lojmanina yerlestirildigini söyleyen Simsek, bir hafta sonra da lojmandan çikartilacagini söyleyerek çaresiz durumda olduklarini dile getirdi. Simsek, besicilik isine devam etmek istiyor ve kendisine hayvan verilmesini bekliyor.

Simsek, 7 Subat tarihinde yogun kar yagisinin ardindan 2 çig felaketinin yasandigini ve sonrasinda ev ve ahirinin yikildigini, ahir içerisindeki 14 büyükbas hayvaninin da telef oldugunu söyleyerek, ’’7 Subat tarihinde etkili olan yogun kar yagisinin ardindan gece saat 3 civarinda iki çig meydana geldi. Ev ve ahirim yikildi. Ahir içerisinde 14 hayvanim telef oldu’’ dedi.

Kaynak: İHA