20 Dekar Ekili Alan Yanginda Kül Oldu

Sivas’in Altinyayla ilçesinde arpa ekili 20 dekarlik arazi çikan yanginda kül oldu, yangin evlere siçramadan söndürüldü.

20 Dekar Ekili Alan Yanginda Kül Oldu
Edinilen bilgilere göre yangin, Basyayla köyü Zeki Tarlalar mevkiinde meydana geldi. Iddialara göre, kuru otlarin yakilmasiyla A.I.S. ve Y.S.’ye ait tarlaya siçrayan yanginda arpa ekili 20 dekarlik alan kül olurken, bazi canlilar ise telef oldu. Durum itfaiye ekiplerine bildirildi.

Itfaiye ekipleri olay yerine gelene kadar yangina köy sakinleri traktörlerle müdahale etti. Itfaiye ekiplerinin de olay yerine gelmesiyle yangin el birligiyle büyümeden söndürüldü.

“Adeta cehennem gibiydi”

Köy sakinlerinden Mustafa Demirag, “Çok büyük alev vardi buraya kadar nasil geldigimi bilemedim. Büyük bir yangin çikti itfaiyenin çabalariyla söndü. Büyük bir facia atlatmis olduk. Dikkat edilmesini tavsiye ediyorum. Anlatilmayacak bir sey. Adeta cehennem gibiydi” dedi.



“Büyük bir felaket önlendi”

Gazi Erdogan da büyük bir felaketin önlendigini söyleyerek, “Evlerin yanindaki tarlamiz yandi. Çok sükür yangin evlere siçramadi. Yangin bir dikkatsizlik sonucu meydana geldi. Itfaiye ekipleri ve köylüler tarafindan yangin söndürüldü. Büyük bir felaket önlendi” diye konustu.

Kaynak: İHA