Uzman Diyetisyen Akyilmaz'dan Yaz Tavsiyesi Açiklamasi Karpuz, Salatalik Ve Domates

Yaz sebzeleri ve meyveleri vücudun ihtiyaci olan vitamin ile mineralleri karsilamak için mükemmel birer kaynak olarak gösteriliyor. Uzman Diyetisyen Gülsah Akyilmaz, “Özellikle karpuz, salatalik, domates, marul gibi su içerigi yüksek besinleri tercih edin. Salatalar, taze meyve tabaklari ve hafif atistirmaliklar yazin favorisi olmali” dedi.

Uzman Diyetisyen Akyilmaz'dan Yaz Tavsiyesi Açiklamasi Karpuz, Salatalik Ve Domates
Sicak havalarda terleme yoluyla kaybedilen siviyi telafi etmek için su tüketimini artirmanin sart oldugunu vurgulayan Özel Amasya Kolmed Hastanesi’nde görevli Gülsah Akyilmaz, “Günde en az 2-2,5 litre su içmeyi hedefleyin. Su tüketimini daha cazip hale getirmek için içine limon, nane veya meyve dilimleri ekleyebilirsiniz. Ayrica, su içerigi yüksek yiyecekler tüketmek de hidrasyon seviyenizi korumaniza yardimci olur” diye konustu.

Yaz aylarinda yapilan dis mekan aktivitelerinin fiziksel sagliga iyi geldigine deginen Gülsah Akyilmaz, “Sabah erken saatlerde veya aksam serinliginde yürüyüs, kosu, bisiklet sürme veya yüzme gibi aktivitelerle formda kalabilirsiniz. Düzenli egzersiz, kilo kontrolü saglarken ayni zamanda enerjinizi artirir” seklinde konustu.

Tatil dönemlerinde beslenme düzeni bozulabildigini ancak bu durumun saglikli beslenme aliskanliklarini tamamen birakmak gerektigi anlamina gelmedigini vurgulayan Akyilmaz, “Otellerde açik büfelerden daha saglikli seçenekleri tercih edebilir, ögünlerinizi dengeli bir sekilde planlayabilirsiniz. Tatilde de yeterli su tüketmeye ve hareket etmeye özen gösterin. Saglikli bir yasam tarzini sürdürmek bazen zor olabilir. Bu süreçte kendinize küçük hedefler koyarak ve bu hedeflere ulastiginizda kendinizi ödüllendirerek motivasyonunuzu yüksek tutun. Unutmayin, sürdürülebilir degisiklikler zaman alir. Sabirli olun ve küçük adimlarla ilerleyin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA