Tedavisi Mümkün Olmayan Hastaliga Bu Su Sifa Oldu

Dünyada tedavisi olmayan ve halk arasinda kelebek hastaligi olarak bilinen Epidermolizis Bullosa hastaligi bulunan Ahmet Can Erdogan, gezi sirasinda karsilastigi girisimcisinin daveti üzerine geldigi Pertek kaplicalarinda termal havuza girdi. Yaklasik 20 gündür termal suya giren Ahmet’in vücudundaki yaralarda ciddi derecede kapanma olurken, bu yöntem tedavisi bulunmayan kelebek hastalarina umut oldu.

Tedavisi Mümkün Olmayan Hastaliga Bu Su Sifa Oldu
Tunceli’nin Pertek ilçesinde yapilan ve birçok hastaliga iyi gelen Pertek termal suyu, tedavisi olmayan kelebek hastalarina da sifa oldu. 17 yasindaki Ahmet Can Erdogan, Ankara’da tanistigi Pertek Termal Otel sahibi Selahattin Serefoglu’na hastaligindan bahsetti. Kendisini Tunceli’nin Pertek ilçesinde bulunan termal otelde misafir etmek istedigini aktaran Serefoglu, Ahmet Can’i alarak termal otele getirdi. Yaklasik 20 gündür özel odalarda bulunan dogal medical suyunun içerisine giren Ahmet Can’in vücudunda gözle görülür derecede iyilesmeler olustu. Yaralarinin hizla kapandigini fark eden kelebek hastasi genç, agiz içerisinde bulunan yaralarinin da iyilesmesi için dogal suyu içmeye basladi.

Termal otelde 20 gün boyunca dogal suya giren ve içen Erdogan’in yaralarinin yüzde 80’ine yakini kapandi.

Yaralarinin yüzde 80’i kapandi

Ankara’dan geldigini belirten kelebek hastasi Ahmet Can Erdogan, “Selahattin agabeyle tanistim. Ankara’da yaralarimi gördü. Rahatsizligimi anlatinca kendisi bana Tunceli’nin Pertek ilçesinde termal yeri oldugunu ve suya girmemi önerdi. Yaklasik 20 gündür buradayim. Geçmeyen yaralarim bu su sayesinde geçmeye basladi.

Benim gibi rahatsizligi olanlara burayi siddetle öneriyorum. Buradaki suyu içmek de çok iyi. Günde 3 litre su tüketiyorum. Ne kadar suya girerseniz su yaralara o kadar iyi geliyor. Burada ne ilaç ne krem var. Sadece suyun etkisi var. Benim gibi rahatsizligi olan vatandaslari rahatlatacak su burasidir. Suya girdikten sonra geçmeyen yaralarim geçmeye basladi.

Kasintilarim azaldi, su toplamalari olmamaya basladi.

Rahat bir sekilde yemek yiyip uyuyabiliyorum. Su anda vücudumda bulunan yaralarin yüzde 80’i geçmis durumda” dedi.



’’Çaresiz hastaliga öneminin oldugunu düsünüyorum’’

Pertek Termal Otel sahibi Selahattin Serefoglu, “Ahmet’in çok rahatsiz oldugunu babasi söyleyince kendisini görmek istedim. Ahmet ile konusunca hastaligi da tanidigim için yaralarini görmek istedim ama kendisi utandigi için fotografini göstermeyi istedi. Ben de bu durumdan çok etkilendim. Ahmet’e bir medical suyumuzun oldugundan bahsederek kendisini oraya gönderecegimi ve yaralarindan kurtulacagini belirttim. Çünkü bu tür rahatsizligi olan vatandaslarimiz orada iyilestiler. Ahmet’i de buraya getirdik. Buradaki su özel bir su. Dogal medical bir sudur. Kaplicalar çok degerlidir ancak bir takim rahatsizliklarda tibbi olarak yasaklidirlar. Yara varsa su degmemesi lazim. Bu su bu tabirleri yikti. Diyabetik ayaklar dahi burada kurtuldu. Bu su ciltteki bütün lezyonlari, çözüyor. Agir vakalar daha fazla zaman alirken basit vakalar daha kisa süre içerisinde çözüyor. Sadece yara da degil, egzama ve sedef hastaligini da iyi geliyor. Bu hastalik çaresiz bir hastalik bunun çok büyük bir önemi oldugunu düsünüyorum. Daha önemlisi bir gün saglik turizminde dünyaya açilan bir su olacagina da inaniyorum’’ diye konustu.



’’Bu suda saglik alaninda kullanilacak olan çok önemli mineraller var’’

Suda esit degerin üzerinde saglikta kullanilacak çok önemli minerallerin oldugunu kaydeden Serefoglu, ‘’Bunun basinda karbonat, magnezyum, kalsiyum, flüorür ve çözülmüs karbondioksit bu suyun içerisinde bulundugu için antimikrobiyal bir su oluyor. Bu suyun içerisinde bakterinin çogalmasi mümkün degil. Bu nedenle bizim suyu kullanan ve cilt problemi olan vatandaslarimiz çok memnun kaldi. Saglik Bakanligi tarafindan bu su izinlidir. Biz bu suyu Saglik Bakanligindan aldigimiz izinden dolayi içirebiliyoruz. Bu su içildiginde bagisiklik sistemini güçlendiriyor. Cilt hastaliklarinin çok büyük bölümünde ve özellikle bagirsak sorunlarina bire bir geliyor. Yapilan arastirmalarda zaten bu dediklerimizin hepsi tespit edildi. Bu su agiz içindeki yara ve aftlari günlük birkaç defa içildikten sonra temizliyor. Bogazda biraz daha uzun sürüyor nedeni de suyu agizda tuttugumuz gibi bogazda tutamamamizdir. Insanlarin günlük olarak 2 buçuk litreden az bir su içmelerini önermiyoruz. Burada özel odalarimiz var. Bu suyu her yerde rahat bir sekilde dolastiramiyoruz çünkü oksijenle temas ettiginde çökermeler meydana geliyor. Biz bu hastalarimiz için özel odalar hazirladik. Sadece onlari kullandiriyoruz ki hem hijyen olsun hem de rahatsiz olmasinlar. Biz bu tedavi sürecini de hemsire esliginde yapiyoruz’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA