Sütey Yaylasi Ve Süphan Dagi'nda Bulut Geçisleri Görsel Sölen Olusturdu

Bitlis’in Ahlat ve Adilcevaz ilçeleri sinirlari içinde bulunan Sütey Yaylasi ve karli Süphan Dagi’nda olusan hizli bulut geçisleri görsel sölen sunuyor.

Sütey Yaylasi Ve Süphan Dagi'nda Bulut Geçisleri Görsel Sölen Olusturdu
Süphan Dagi eteklerinde bulunan 2 bin 150 rakimdaki Sütey Yaylasi, içinde bulunan Cil Gölü ve rengarenk açan çiçeklerle muhtesem görüntüler sunuyor. Zirvesinde yilin her mevsimi kar örtüsünün eksik olmadigi Süphan Dagi’nin Sütey Yaylasi ile olusturdugu muazzam manzara ise doga gezginlerini ve doga fotografçilarini cezp ediyor.

Yaylaya özellikle yogun bulut geçislerinin oldugu dönemde siklikla çikan fotografçilar, Süphan Dagi’na dogru hareket eden hizli bulut geçislerini kaydediyor.

Telefonlari ve fotograf makineleriyle zaman aralikli (time lapse) ve hizlandirilmis çekimler yapan fotografçilar, Sütey Yaylasi üzerinden Süphan Dagi’na dogru ilerleyen bulut hareketlerinin görüntülerini çekiyor.

Sütey Yaylasi’ni ve Süphan Dagi’ni fotograflamak için yaylaya çikan doga fotografçisi Iskender Selçuk, “Bugün Sütey Yaylasi’ndayiz. Fotografçi arkadaslarimizla Süphan Dagi’nin etegindeki Sütey Yaylasi’na geldik. Arkamizda Cil Gölü, müthis bir doga manzarasi var. Bugün burada bulunmamizin amaci kelebek, çiçek, kus çekmek. Renk cümbüsü var bugün herkesi buraya bekleriz” dedi.

Kaynak: İHA