Sivas'in Dogal Güzelligi Turizme Kazandiriliyor

Cumhurbaskanligi tarafindan daha önce kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen Hafik Gölü’nde çevre düzenleme çalismalarina baslandi.

Sivas'in Dogal Güzelligi Turizme Kazandiriliyor
Sivas’in Hafik ilçesine uzakligi 1.5 kilometre olan Hafik Gölü, dogal güzelligiyle ziyaretçilerini mest ediyor. Türkiye’de göl evleri türündeki yerlesim tarzinin tek örnegi olan Pilir Höyügü’nü de içinde barindan göl dogal dokusu muhafaza edilerek turizme kazandirilacak. Gölü ziyaret eden Sivas Valisi Yilmaz Simsek, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginca hazirlanip onaylanan, Sivas Il Özel Idaresi ve Hafik Belediyesi tarafindan çalismalarina baslanilan projenin içerigi hakkinda yetkililerden bilgi aldi. Vali Yilmaz Simsek, Hafik Gölü’nde restoran, kafe gezinti iskelesi, kus gözlem kulesi, otopark ve yürüyüs yollarinin yapilacagini söyledi.



Dogal doku korunacak

Vali Yilmaz Simsek, 15 bin metrekare alanda yeni bir çevre düzenlemesi gerçeklestirdiklerini ifade ederek, "Hafik ilçemizin ve ilimizin önemli bir dogal güzelligi olan Hafik Gölü’nde incelemelerde bulunuyoruz. Insallah burada bir çevre düzenlemesi isini hayata geçiyoruz. Özel Idaremiz ve Hafik Belediyemiz is birligi ile yine Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizin destegi ile 15 bin metrekare alanda yeni bir çevre düzenlemesi gerçeklestiriyoruz. Dogal güzellikle uyumlu bir sekilde bu kapsamda öncelikle restorasyon çalismalari olacak hem restoranda hem de kafede. Yine yürüyüs alanlari olacak. Aydinlatma, ayni zamanda park alanlari bunun yaninda çocuk oyun alanlari gibi peyzaj düzenlemesi ve iskele bu proje kapsaminda uygulamaya geçirilecek. Projenin startini verdik suanda Özel Idaremiz ve belediye ekipleri çalismaya basladi.

Insallah Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizin destekleri ile de bu projeyi kisa zamanda hayata geçirmeyi ve bitirmeyi hedefliyoruz. Amacimiz Hafik’imizin bu dogal güzelligini turizme kazandirmak ve ilçemizin turizm potansiyelini yükseltmek. Simdiden hem Hafik’imize hem de Sivas’imiza hayirli ugurlu olsun diyorum" dedi.

Kaynak: İHA