Saglik Bilimleri Fakültesi Mezunlari Için Yemin Töreni Düzenlendi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Saglik Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Akademik Yili mezunlari için Yemin Töreni gerçeklestirildi.

Saglik Bilimleri Fakültesi Mezunlari Için Yemin Töreni Düzenlendi
Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçeklestirilen törene, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, senato üyeleri, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Mehmet Türkmen Köse, Zonguldak Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Ertugrul Güner, Türk Hemsireler Dernegi Zonguldak Sube Baskani Arife Ayaz, ZBEÜ Hastanesi Hemsirelik Hizmetleri Müdürü Vildan Kalkan Akyüz, akademisyenler, ögrenciler ve ögrencilerin aileleri katildi.

Mezun ögrencilerin tören alanina gelmesi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende, 2023-2024 Akademik Yili fakülte birincisi Sosyal Hizmetler Bölümü ögrencisi Betül Bilgiç, mezunlar adina konusma yapti. Törenin açilisinda konusan Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sibel Koçak, mezunlardan mesleklerine ve insanliga bagliliklarini sürdürerek kendi bilgi ve becerilerini her daim gelistirmelerini ve kutsal bir meslek icra ettiklerinin bilincinde her zaman sabir ve sefkatle hareket etmeleri gerektigini belirtti.

Koçak, tüm mezunlarin ailelerine ve fakülte akademisyenlerine vermis olduklari emeklerden dolayi tesekkürlerini sunarken mezunlari da tebrik etti. Koçak, göreve geldigi günden beri basari çitasini sürekli daha yukari tasimaya çalisan ve bu dogrultuda her türlü imkâni sunmaya gayret eden ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer’e tesekkürlerini sundu.

Törende konusan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, bir asirlik tarihiyle köklerine sikica baglanmakla birlikte çagdas ve güncel tüm gelismeleri yakindan takip ederek kendini bu degisimlere uyarlama basarisi gösteren ZBEÜ’nün 100. yilinda gerçeklesen bu yemin töreninin büyük bir anlama sahip oldugunu ifade etti.

Mesleginde topluma hizmette liderligi benimseyerek toplum sagliginin gelistirilmesine ve bireylerin en iyi saglik bakimini almalarina katkida bulunan saglik neferlerini yetistirmeyi hedefleyen Saglik Bilimleri Fakültesinin mezun ettigi ögrencilerin, tüm yasamlari boyunca ZBEÜ’yü temsil edecek olmalarindan ötürü büyük bir gurur duydugunu belirtti.

Rektör Özölçer bu kutsal meslekleri icra edecek olan saglik uzmanlarina daima bilimi, ahlâki ve merhameti kendilerine rehber edinerek çalismalarini ögütleyerek hayatlarinin bundan sonraki döneminde saglik ve basarilar diledi. Rektör Özölçer sözlerini, mezunlarin ailelerine ve Saglik Bilimleri Fakültesi akademisyenlerine ögrenciler için vermis olduklari büyük emek ve özveriden ötürü tesekkürlerini sunarak sonlandirdi.

Konusmalarin ardindan protokol tarafindan fakülte ve bölüm birincilerine mezuniyet ve basari belgesi takdim edildi. Fakülte birincisi Betül Bilgiç, adinin yazili oldugu plakayi törenle mezuniyet kütügüne çakti. Tören, mezunlara mezuniyet belgesi takdimiyle devam etti.

Mezunlarin yemin etmesi ve kep atmasinin ardindan tören sona erdi.
Kaynak: İHA