Ögretmenlik Meslek Kanunu Teklifi Ile Milli Egitim Akademisi Geliyor

AK Parti Grup Baskani Abdullah Güler, “Nitelikli bir egitim için nitelikli ögretmen yetistirme modeli zorunlu hale gelmistir. Bu amaçla ögretmenlerimizin ögretmenlik alanina kaynak teskil eden yüksekögretim programini tamamladiklarinda, bu kanunumuz ile Milli Egitim Akademisi araciligiyla yüksekögretimde alacaklari egitimleri tamamlayacak nitelikte akademik egitimlerine göre üç veya dört dönemlik meslege hazirlik egitimi alinmasi planlanmaktadir” dedi.

Güler, AK Parti Grubu’nda Ögretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile ilgili bilgi verdi. Kanun teklifinin 39 maddeden olustugunu belirten Güler, “Milli Egitim Bakanligi gerek merkez bütçesiyle gerek tasra teskilatlari personel sayisiyla nicelik olarak en büyük kurumdur. Egitim sistemimizde toplam 1 milyon 230 bin 402 ögretmen ve okul yöneticisi görev yapmaktadir. Bu ögretmenlerimizin 477 bini 35 ve alti yastadir. Ögretmenlerimizin tamaminin yas ortalamasi 40’in altindadir” ifadelerini kullandi.

Güler, kanun ile Milli Egitim Akademisi kurulacagini söyleyerek, “Nitelikli bir egitim için nitelikli ögretmen yetistirme modeli zorunlu hale gelmistir. Bu amaçla ögretmenlerimizin ögretmenlik alanina kaynak teskil eden yüksekögretim programini tamamladiklarinda, bu kanunumuz ile Milli Egitim Akademisi araciligiyla yüksekögretimde alacaklari egitimleri tamamlayacak nitelikte akademik egitimlerine göre üç veya dört dönemlik meslege hazirlik egitimi alinmasi planlanmaktadir. Akademide meslege hazirlamaya yönelik verilen egitimler, ögretmenlik meslek bilgisi ve özel alan bilgisi basta olmak üzere bir ögretmende bulunmasi gereken bütün yeterlilikler esas alinarak yürütülecek. Teorik ve uygulamali dersler ile ögretmen adaylarinin en iyi sekilde yetistirilmesi hedeflenmektedir. Milli Egitim Akademisi’nin kurulmasiyla ögretmenlerimiz basta olmak üzere egitim yönetimi ve denetim alanlarinda görev alacak ve çalismakta olan personelin meslek içi egitimi, kariyerlerinin gelistirilmesi, egitim yöneticilerine formasyon kazandirilmasi da hedeflenmektedir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA