Manisa'da U16 Kadinlar Dünya Sutopu Sampiyonasi Heyecani Basliyor

Türkiye Sutopu Federasyonu ve Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan Manisa’da organize edilen U16 Kadinlar Dünya Sutopu Sampiyonasi, 28 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasinda Manisa’da gerçeklestirilecek.

Manisa'da U16 Kadinlar Dünya Sutopu Sampiyonasi Heyecani Basliyor
Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün ev sahipliginde Atatürk Olimpik Spor Kompleksi Yüzme Havuzu’nda yapilacak sampiyonaya Türkiye’nin yani sira Almanya, Tayland, Hollanda, Zimbabve, Yunanistan, Kanada, Fransa, Hirvatistan, Kazakistan, Macaristan, Güney Afrika, Amerika Birlesik Devletleri, Sirbistan, Yeni Zelanda, Avustralya, Ukrayna, Malta, Ispanya, Çin, Italya ve Çekya katiliyor. Sampiyonaya katilan takimlar, kamp hazirliklarini Manisa Atatürk Olimpik Spor Kompleksi Yüzme Havuzu’nda sürdürüyor.

Türkiye Sutopu Federasyonu Baskani Mete Erol, sampiyonanin Manisa’nin turizmine büyük katki saglayacagini belirtti.

Erol, “2023 yilinda Manisa’da Sutopu Avrupa Sampiyonasi düzenledik ve çok güzel geçti. Bu yil da Sutopu Dünya Sampiyonasi’ni gerçeklestiriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanligimiz Manisa’ya çok önemli tesisler kazandirdi. Bunlardan biri de uluslararasi müsabakalarin yapildigi Olimpik yüzme havuzudur. Dünyanin çesitli ülkelerinden gelen sporcular ve antrenörlerin Manisa’nin spor tesislerinden ve misafirperverliginden oldukça memnun ayrilacaklarina inaniyorum” dedi.

Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk, sampiyona için gerekli tüm hazirliklarin titizlikle tamamlandigini söyledi.

Öztürk, “Manisa Atatürk Olimpik Spor Kompleksi, dünya standartlarinda bir tesis olup, sporcularimizin en iyi sartlarda yarismalarina imkan taniyacak sekilde düzenlenmistir. Sampiyonaya haziriz. Heyecanli ve çekismeli müsabakalar sporseverleri bekliyor. Tüm ekiplere basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA