Mamasin Barajinda Su Miktari Son 10 Yilin En Düsük Seviyesinde

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer, son yillarin en kurak ve yagissiz dönemini geçiren Aksaray’da su tasarrufu öneminin bir kez daha ortaya çiktigini açikladi. Aksaray’in su ihtiyacini karsilayan Mamasin Barajinda su seviyesinin giderek azaldigini belirten Baskan Dinçer, Mamasin Barajinda su seviyesinin son 10 yilin en düsük seviyesinde oldugunu belirterek, “Suyumuzu tasarruf kullanmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Mamasin Barajinda Su Miktari Son 10 Yilin En Düsük Seviyesinde
165 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Mamasin Baraji, Aksaray içme suyunu karsilayan en önemli kaynaklarin basinda yer aliyor. Mamasin Baraji, nisan ve mayis aylarinda tarimsal sulamada kullaniliyor ve durum böyle olunca barajin su seviyesi bu aylarda kimi noktalarda dip seviyelere ulasacak kadar düsüyor. Belediye Baskani Evren Dinçer, Mamasin Barajinda su seviyesinin düsmeye devam ettigini açikladi ve tehlikenin ciddi boyutta oldugunu söyledi.

Baskan Dinçer, “Mamasin Barajindaki su seviyemiz yüzde 20 civarinda. Içinde bulundugumuz bugünlerde sehrimizin günlük su tüketim miktari artti. Barajdaki su miktari her geçen gün azalmaya devam ediyor. Barajimizdaki su miktari son 10 yilin en düsük seviyesinde” dedi.

Ülke genelinde yasanan kurakliktan en çok etkilenen illerin basinda Aksaray’in da oldugunu söyleyen Baskan Dinçer, “Meteoroloji verilerine göre son yillarda en az yagis alan illerin arasinda Aksaray birinci sirada. Kis mevsiminde kar yagisinin olmamasi ve bu yilki beklenen yagis miktari göz önünde bulunduruldugunda sehrimiz kuraklik tehdidi ile karsi karsiya” seklinde konustu.

Baskan Dinçer, su tasarrufu konusunda sosyal medya hesabinda yaptigi paylasimda, “Kiymetli hemserilerim, hava sicakliginin 40 dereceyi buldugu su günlerde su tüketim oranimiz saniyede 680 litreden yaklasik yüzde 20 artarak 800 litreye kadar çikti. Içme suyu kaynagimiz Mamasin Barajinda su seviyesi yaklasik yüzde 20 düzeyinde. Bu nedenle su tasarrufunu çok önemli hale geldi. Alacagimiz basit tedbirlerle evimizde ve is yerlerimizde günlük yüzde 20 su tasarrufu yapabiliriz” ifadelerini kullandi.

Suyun tasarruflu kullanmasi noktasinda çagridan bulunan Baskan Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ve suyun daha dikkatli kullanilmasi için sürekli farkindalik çalismasi yürüttüklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA