Köyün Su Ihtiyacina Yetisemeyen Muhtardan Güldüren Isyan

Çorum’un Alaca ilçesinde köylülerin asiri su tüketimine isyan eden muhtarin caminin ses sisteminden yaptigi anons vatandaslari güldürdü. O anlar ise vatandaslar tarafindan cep telefonu ile görüntülendi.

Köyün Su Ihtiyacina Yetisemeyen Muhtardan Güldüren Isyan
Çorum’un Alaca ilçesine bagli Gazipasa köyünde, Kurban Bayrami dolasiyla nüfusun yükselmesi ile musluk suyu yetmez hale geldi. Yasanan olay üzerine köy muhtari Muttalip Gül, caminin ezan sisteminden yaptigi anonsla duruma isyan etti. 24 saat su motorlarin çalistigini, ancak suyun yetersiz kaldigini dile getiren Gül’ün, “Yazik günah. Namaz kiliyorsunuz, oruç tutuyorsunuz. Yakismiyor böyle seyler. Kapilarinizin önünde su patlagi oluyor söylemiyorsunuz. Istanbul’dan Ankara’dan geliyorsunuz burada durup suyu kullaniyorsunuz. Salataliginizi yiyorsunuz, domatesini yiyorsunuz, ondan sonra kaçiyorsunuz. Yakisik kalmiyor, komsular. 24 saat motor çalisiyor. Bu köye su inmiyor. Yazik günah, insani isyan ettiriyorsunuz. Ondan sonra, diyorsunuz ki ’muhtar köye bakmiyor, muhtar sulari akitmiyor.’ Vallahi yazik, yakismiyor bu köye” sözleri köydeki vatandaslari gülümsetti.

Caminin ses minaresini kullanarak duruma tepki gösteren köy muhtarinin isyan ettigi anlar ise vatandaslar tarafindan cep telefonu ile kaydedildi.

"Bu tür anonslari diger köy muhtarlarinin da yapmasinin faydali olacagini düsünüyorum”

O anlarla ilgili konusan Muhtar Gül, yaz mevsiminde köyde nüfusun artmasiyla birlikte su sorunu yasandigini söyledi.

Su kullanimina dikkat çekmek amaciyla anons yaptigini dile getiren Gül, “Yapilan anonstan sonra köylülerimiz de çagrimizi dikkate aldi. Suda toparlanma oldu. Bu tür anonslari diger köy muhtarlarinin da yapmasinin faydali olacagini düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA