Ilk Kil Müzesi Görenlerin Dikkatini Çekiyor

Sivas’ta faaliyet gösteren ve ürettigi kozmetik ürünleriyle dünya pazarina yayilan bir firma, üretim fabrikasinin içerisinde Bilim-Kimya Sokagi ve bilinen ilk Kil müzesini olusturdu.

Ilk Kil Müzesi Görenlerin Dikkatini Çekiyor
Sivas’ta faaliyet gösteren ve geleneksel kil ham maddesini çesitli kozmetik ürünlerine dönüstüren firma, Türkiye’de bir ilke imza atti. Kozmetik ve temizlik alaninda üretim yaparak dünya devi olarak adlandirilan firmalara ürün satisi yapan Dermokil firmasi, Sivas Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikasinda Bilim-Kimya Sokagi ve Kil Müzesi olusturdu. Fabrikayi ziyaret eden ögrencilerin hedeflerini belirlemesine yardimci olabilmek amaciyla bu sokagi olusturan firma yetkilileri, dünyaca ünlü bilim insanlarini olusturulan sokagin duvarlarinda resmetti. Öte yandan bilinen ilk Kil müzesini olusturan firma, ziyaretçilerine kilin serüvenini anlatiyor.

"Ögrencilerin vizyonlarini genisletebilmeleri adina ’Bilim-Kimya Sokagi’ hazirladik"

Ar-Ge ve Ür-Ge çalismalarina önem verdiklerini belirten Dermokil Yönetim Kurulu Baskani Ünal Karaca, "Markamizin temelini anlamli bir hikâyeye dayandirmak ve ilham kaynagi olmak bizim için önemli. Bu konudaki çalismalara oldukça önem veriyoruz. Bilim-Kimya Sokagi isimli bir sokagimiz var ve orada basarilarini kanitlamis ve geçmisten bu yana bilim dünyasina hizmet vermis önemli isimleri resmettik. Bu çalismayi üniversite, lise, ortaokul hatta ilkokul dönemindeki ögrencilerin hedeflerini belirlemeleri ve vizyonlarini genisletebilmeleri adina yaptik. Aziz Sancar gibi bilim insanlarinin orada olmasi ve onlardan ilham alabilmeleri için Bilim-Kimya Sokagi hazirladik" dedi.



"Hikâyeyi ürünle bütünlestirdik"

Kil Müzesi’nin Türkiye’de tek oldugunu ifade eden Karaca, "Kil topraktan gelir ve toprak bambaska bir seydir. Toprak; bütün kötülükleri alt eder, bütün güzellikleri de yeryüzüne çikarir. Geleneksel bir kültürü endüstriye çevirdik ve yaklasik 350 çesit ürün olusturduk. Bu süreçteki hikâyemizi müze ile göstermeye çalistik. Hikâyeyi ürünle bütünlestirdik. Özellikle ziyaretçilerimiz böyle bir hikâyenin olmasindan mutlu hissediyor. Ziyaretçilerimize hikayemizi yansittigimizda çok güzel dönüsler aliyoruz ve bu bizi motive ediyor" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA