Çöp Kamyonunun Hidrolik Yagi Yola Akti Açiklamasi 12 Motosiklet, 2 Otomobil Kazaya Karisti

Zonguldak’in Eregli ilçesinde belediyeye çöp toplayan yüklenici firmaya ait kamyonetin pres makinesinin hidrolik yagi yola akinca 12 motosiklet sürücüsü kayarak yere düstü. 2 otomobilde de maddi hasar meydana geldi.

Çöp Kamyonunun Hidrolik Yagi Yola Akti Açiklamasi 12 Motosiklet, 2 Otomobil Kazaya Karisti
Edinilen bilgiye göre olay, aksam saatlerinde Müftü Mahallesi Sehit Ömer Halisdemir Bulvari üzerinde yasandi. Karadeniz Eregli Belediyesi için çöp toplayan yüklenici firmaya ait çok kamyonetinin pres makinesinin hidrolik yagi yola akti. Yaklasik 500 metre ilerleyen kamyonetin sürücüsü durumu fark ederek araci yol kenarina çekti. Bu sirada arkasindan seyreden motosiklet ve otomobil sürücüleri; yola akan yag nedeniyle kaza yapti.

Direksiyon hakimiyetini kaybeden 12 motosikletin sürücüsü; motosikletleriyle birlikte yola devrildi. Çevredekilerin yardimiyla motosikletler yoldan kaldirilirken iki otomobil de yag nedeniyle kazaya karisti.

Ihbar üzerine olay yerine trafik ekipleri sevk edildi. Ekipler yagin aktigi güzergahi dubalarla çevreleyip bir süre trafigi kapatti. Belediye ekiplerinin kumlama çalismasinin ardindan yol yeniden kontrollü olarak ulasima açildi. Kazaya yapan motosiklet sürücüsü Alper Kiliç, "Kavsaktan girdigimde kazayi gördüm. Yolda yag var. Güvenli sekilde gitmek isterken kendimi yolda buldum. Kamyondan hidrolik yagi yola dökülmüs. Çok sayida motosiklet ve otomobiller kazaya karisti. Polis geldi yolu güvenlige almaya çalisti" dedi.

Kaynak: İHA