Antalya'da Üreticiye Silajlik Misir Tohumu Destegi Sürüyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi, hayvancilikla ugrasan çiftçilere yem ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla silajlik misir tohumu desteginde bulunuyor. Büyüksehir Belediyesi, Elmali ve Manavgat’ta üreticilere verimliligi yüksek silajlik misir tohumu hibe etti.

Antalya'da Üreticiye Silajlik Misir Tohumu Destegi Sürüyor
Antalya Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi, Elmali ve Manavgat’ta hayvanciligin yogun olarak yapildigi ve yem tüketiminin fazla oldugu bölgelerdeki üreticilere, yem ihtiyaçlarini karsilamak üzere silajlik misir tohumu destegi yapti. Üreticiye teslim edilen tohumlarin ekildigi arazilerden elde edilecek silaj, hayvanciliga önemli ölçüde katki saglanmis olacak.

Bin 700 kilogram silajlik misir dagitimi yapildi

Antalya Büyüksehir Belediyesi Ziraat Mühendisi Hatice Parlak, dagitimi gerçeklestirilen tohumlarin Tarim Kredi Kooperatiflerinden tescilli, verimi son derece yüksek, kurakliga dayanikli silajlik bir çesit oldugunu belirterek, "Dekarda ortalama sekiz-dokuz ton arasindan bir verimliligi olan, hastaliklara dayanikli tohumlar veriyoruz. Yaban domuzlari bu tohum cinsine zarar vermemektedir. Elmali’da 52 çiftçimize 900 dekar alana ekim yapabilecekleri bin 700 kilogram silajlik misir tohumunun dagitimini gerçeklestirdik. Manavgat’ta da 75 çiftçiye bin dekar alanda dikilmesi için 137 çuval tohum hibe ettik" dedi.



"Hayvanciligin devami için önemli"

Manavgat’in Çardak Mahalle Muhtari Musa Poyraz da, "Arazilerimizin tekrar yesermesi için tohum ihtiyacimiz belediyemiz tarafindan karsilaniyor. Hayvanlarimizin yem ihtiyacini üreterek saglamaya çalisiyoruz. Üreticilerimizin devamliligini sürdürebilmesi için bu tür destekler çok önemli" dedi.

Kaynak: İHA