Alanya Belediyesi'nden Yaylalarda Saglik Hizmeti

Alanya Belediyesi’nin Çayarasi ve Egrigöl Saglik Ocaklari, yayla sezonunun açilmasiyla birlikte 7 gün boyunca kesintisiz hizmet veriyor.

Alanya Belediyesi'nden Yaylalarda Saglik Hizmeti
Alanya Belediyesi tarafindan yaz sezonunda yaylalardaki vatandaslarin saglik sorunlarina kisa sürede yardimci olmasi için açilan Çayararasi ve Egrigöl Saglik Ocagi Hizmetleri Birimleri’nde, 2 doktor ve 4 saglik personeli ile 1 ambulansla hizmet veriliyor.

Çayarasi Saglik Ocagi 7 gün açik

Çayarasi Saglik Ocagi, hafta sonlari da dahil olmak üzere haftanin 7 günü 09.00 ve 18.00 saatleri arasinda 4 saglik personeliyle hizmet veriyor. Ayni anda bes hastanin yatarak tedavi edilebildigi Saglik Ocaginda EKG çekimi, glukoz ve tansiyon ölçümlerinin yani sira ilaçlari biten hastalara ilaç tedarik ediliyor. Ulasim hizmeti de verilen birimde, agir vakalar ambulansla Alanya Devlet Hastanesi’ne sevk edilebiliyor.

Yirmiden fazla yaylaya hizmet veriyor

Yirmiden fazla yayla halkinin kullandigi, Egrigöl kiyisinda bulunan Egrigöl Saglik Ocagi ise bati bölgesinde islevine devam ederken, Bayir, Okurcalar, Çakallar, Saburlar, Güzelbag, Akdam, Avsallar, Sogukpinar, Güney, Orhan, Karamanlar, Gözübüyük, Emisbeleni, Türkler, Incekum, Payallar, Tosmur, Toslak, Elikesik yaylalari ve bölgedeki çok sayida yerlesim yerine hizmet veriyor. Bir doktor ve 1 hemsire personelinin yer aldigi Saglik Ocagi, yayla sezonu boyunca 7 gün 24 saat vatandaslarin hizmetinde olacak.

“Sezon öncesinde hazirliklar tamamlandi”

Alanya Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürü Hüseyin Dogan, yayla sezonu öncesi hazirliklarini tamamlayarak saglik ocaklarini tekrar hizmete açtiklarini belirtti.

Dogan; “6 saglik personelimiz, 1 ambulansimiz ile birlikte Çayararasi ve Egrigöl Saglik Ocagi Hizmetleri Birimlerimizi, yayla sezonunda vatandaslarimizin hizmetine açtik. Ekiplerimiz haftanin 7 günü halkimiza hizmet ediyor. Yayla sakinlerimize en iyi sekilde hizmete devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA